Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Huizenmarkt Rotterdam bereikt nieuw hoogtepunt met verkoop woningen

Huizenmarkt Rotterdam bereikt nieuw hoogtepunt met verkoop woningen
30 okt 2017

Run op woningen in de Havenstad

Voor de grote stijging van het aantal verkopen was een vierkante meter in Rotterdam gemiddeld €320 goedkoper dan landelijk gemiddeld. Inmiddels scheelt dat nog maar €15. Het geeft goed aan dat de prijzen in Rotterdam de laatste tijd flink oplopen. Het is het grote aantal verkopen dat hiervoor verantwoordelijk is, gecombineerd met het beperkte aanbod dat er beschikbaar is. De gemiddelde prijs van een woning in Rotterdam bedraagt inmiddels €240.000 en benadert daarmee het landelijk gemiddelde van €250.000. Vooral in het centrum lopen de prijzen per vierkante meter flink op. Meer dan in bijvoorbeeld Charlois en Hoogvliet, waar woningen minder snel van de hand gaan en gemiddeld genomen een iets lagere prijs hebben.

Woningaanbod in Rotterdam neemt af

Het woningaanbod in Rotterdam neemt de laatste tijd flink af. Vooral de woningen met een woonoppervlakte tot 120 vierkante meter zijn in trek. De mooie woningen worden snel verkocht en ook de rest van het aanbod krijgt voldoende aandacht. Vrijstaande woningen zijn aan de andere kant minder in trek, daarvan staan er op dit moment nog veel meer te koop. Het lijkt aan te geven dat vooral starters zoeken naar een eigen woning. Zo erg als op de woningmarkt in Amsterdam is het in Rotterdam nog niet, maar de ontwikkeling lijkt er wel op. Het is bovendien een ontwikkeling die we zien in meer steden in Nederland, zelfs buiten de Randstad.

De huizenmarkt in Amsterdam krijgt regelmatig aandacht, vanwege de oververhitting. Ook in andere steden bereiken de woningmarkten regelmatig nieuwe hoogtepunten. Bijvoorbeeld in Rotterdam, waar het aantal verkopen de laatste jaren enorm is opgelopen. De huizen vliegen weg, waardoor de gemiddelde prijs per vierkante meter enorm steeg.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online