Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarktgekte in Amsterdam: 325.000 voor 31 vierkante meter

Woningmarktgekte in Amsterdam: 325.000 voor 31 vierkante meter
31 okt 2017

Kleine en complete woning

Volgens de makelaar van dienst klopt het dat er sprake is van een kleine woning. Ondertussen gaat het echter wel om een ‘complete’ keuze. De woning is bijvoorbeeld voorzien van houten lamelparket en ligt op een geweldige locatie. Dat zou de hoge vraagprijs voor de woning moeten verantwoorden. Het is bovendien niet de enige woning met een absurd hoge prijs. Sywert van Lienden deed onderzoek naar de huizenprijzen en de woningen die daarvoor worden aangeboden. Hij vond bijvoorbeeld een studio zonder aparte slaapkamer van 29 vierkante meter. Die woning is iets goedkoper, maar moet ook 280.000 euro opbrengen. De verkoper schermt met vloerverwarming in de badkamer, waardoor koude voeten in de ochtend tot het verleden behoren.

Bubbel op de woningmarkt

De gemiddelde prijs van een woning in Amsterdam bedraagt op dit moment 506.000. Dat is flink boven het landelijk gemiddelde, waarmee het voor de gewone man haast onmogelijk lijkt om een woning in Amsterdam te kopen. Volgens de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars begint de oververhitting in de grote steden z’n tol te eisen. Starters kunnen er al veel langer niet meer aan een woning komen. En nu krijgen ook steeds meer andere kopers daar moeite mee. Hierdoor zal het aantal verkopen op termijn dalen, maar het is de vraag of ook de prijzen zullen volgen.

De woningmarkt in Amsterdam is al veel langer oververhit, maar er lijken iedere keer nieuwe uitzonderingen bij te komen. Nu staat er een woning te koop voor 325.000 euro. Dat is op zich niet zo bijzonder, maar wel dat dit goed is voor slechts 31 vierkante meter woonoppervlak. Het is een minieme woonruimte, voor een prijs die hoger ligt dan het gemiddelde voor huizen in heel Nederland.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.