Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Steeds minder mensen in de problemen met hun hypotheek

Steeds minder mensen in de problemen met hun hypotheek
4 nov 2017

Gunstige cijfers BKR Hypotheekmeter

Dat is een relatief gunstig aantal, want een half jaar geleden waren dat er nog 105.000. Dat betekent een daling van 13,7 procent. Minder mensen hebben problemen met de betaling van hun hypotheek. Bovendien is het een trend die al langer gaande is. De top van het aantal mensen met betalingsproblemen lag in juli 2015. Toen lukte het 115.000 gezinnen niet om de kosten voor de hypotheek op te brengen. Zij hadden veel last van de crisis en waren in veel van de gevallen hun baan kwijt geraakt. Het blijkt in die situatie lastig om de hypotheek te blijven betalen. Nu het economisch beter gaat neemt ook het aantal mensen met betalingsproblemen weer af. Het geeft goed aan hoe de hypotheekmarkt in Nederland op een gezonde manier in elkaar zit.

Minder mensen met achterstand van 3 maanden

Het BKR houdt de Hypotheekbarometer bij om in de gaten te houden hoeveel mensen moeite hebben met de betaling van hun hypotheek. Hiervan is overigens pas sprake op het moment dat iemand de maandlasten gedurende 3 maande niet kan betalen. Andersom wordt de melding van een achterstand pas ingelopen als de laatste extra betalingen zijn gedaan. Het risico bestaat dat er meer mensen zijn met problemen, maar dat ze die nog geen 3 maanden hebben. Toch lijkt dat dankzij de gunstige economische ontwikkelingen op dit moment niet aan de hand te zijn.

De betaalbaarheid van hypotheken is regelmatig een onderwerp van discussie. De huizenprijzen zijn hoog, maar gelukkig is de rente voorlopig laag. Mede daardoor lijkt het aantal mensen dat betalingsproblemen ervaart bij de hypotheek af te nemen. Inmiddels hebben nog 90.600 mensen daar grote moeite mee.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.