Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Inkomensanalyse voor zelfstandig ondernemers versnelt hypotheekmogelijkheden

Inkomensanalyse voor zelfstandig ondernemers versnelt hypotheekmogelijkheden
14 nov 2017

Hypotheek voor de zelfstandig ondernemen

De analyse moet het gemakkelijker maken om de hypotheekmogelijkheden voor een ondernemer te berekenen. Door rekening te houden met specifieke factoren, die voor ondernemers van belang zijn. Hun inkomen is vaak anders opgebouwd dan dat van werknemers. Bovendien hebben zij de blik vaak op de toekomst, in plaats van het recente (inkomens)verleden. De inkomensanalyse moet zorgen voor een quickscan, waarmee het gemakkelijker wordt om de mogelijkheden voor ondernemers te analyseren. Het moet er uiteindelijk voor zorgen dat ondernemers bij hypotheekadviseurs gemakkelijker na kunnen gaan of zij in aanmerking komen voor een hypotheek. Als dat het geval is verloopt de procedure vlotter, prettig op de huidige woningmarkt.

Blik op de toekomst in plaats van het verleden

Ondernemers zijn traditioneel verplicht om de financiële gegevens van de afgelopen 3 boekjaren te delen. In de praktijk zijn zij daar echter helemaal niet mee bezig, maar richten zij zich op de toekomst. Onafhankelijke hypotheekadviseurs houden daar graag rekening mee, maar hebben daar niet altijd de juiste mogelijkheden voor. De nieuwe analyse maakt het gemakkelijker om naar de toekomst te kijken. Een adviseur beoordeelt op die manier de verdiencapaciteit van de ondernemer, net als de verwachtingen voor de toekomst. Die elementen samen geven een goed beeld van de mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten en een huis te kopen.

Het is voor zelfstandig ondernemers traditioneel lastig(er) om een hypotheek af te sluiten. De aanvraagprocedure heeft meer voeten in de aarde en banken gaan hier kritischer mee om. Dat had een deels technische reden. Inmiddels is er de Inkomensanalyse voor zelfstandig ondernemers, die het gemakkelijker maakt de mogelijkheden te berekenen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.