Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Te snel scheiden kan gevolgen hebben voor de hypotheek

Te snel scheiden kan gevolgen hebben voor de hypotheek
16 nov 2017

Met elkaar om tafel

Stellen die willen scheiden kunnen het best nog een keer met elkaar aan tafel gaan. Niet om de relatie te redden, maar wel om ervoor te zorgen dat beiden er financieel goed uit kunnen komen. Uit ervaringen uit de praktijk blijkt dat kredietverstrekkers flexibel kunnen omgaan met de normen en pijnlijke situaties, maar dat dit helaas niet altijd lukt. Bij een gedwongen verkoop kan dit ertoe leiden dat beiden geen eigen huis meer terug kunnen kopen. Soms kan dat voorkomen worden door op voorhand met elkaar in gesprek te gaan. En samen met een hypotheekadviseur goed te kijken naar de financiële situatie. Om na te gaan wat er eventueel mogelijk is aan oplossingen, die voor beiden goed uitpakken. Het is om financiële tegenslagen te voorkomen verstandig om nog een laatste keer met elkaar om tafel te gaan, zodat de adviseur kan helpen de situatie in kaart te brengen.

Strengere hypotheekregels

Er gelden veel strengere hypotheekregels dan een aantal jaren geleden. In sommige gevallen mogelijk kredietverstrekkers daar flexibel mee omgaan. Toch lukt dat niet altijd en is het bovendien geen verplichting voor de banken. Daardoor komen stellen soms in de problemen als ze scheiden, terwijl dat eigenlijk niet nodig was geweest. Het is vooral in die gevallen verstandig om eerst een financieel specialist te spreken. De hypotheekadviseur kan uitkomst bieden, door de situatie rondom de hypotheek in ieder geval goed in kaart te brengen.

Stellen die scheiden doen er verstandig aan om voor die tijd eerst samen naar de hypotheek te kijken. Door aan tafel te gaan en eventuele belangrijke voorzieningen te treffen of maatregelen te nemen. De strengere hypotheekregels van dit moment kunnen het anders lastig maken om een eigen woning te kopen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.