Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Senioren zitten ontwikkeling op woningmarkt in de weg

Senioren zitten ontwikkeling op woningmarkt in de weg
20 nov 2017

Wensen van ouderen

De ouderen die graag willen verhuizen zoeken bijvoorbeeld naar een mooi appartement. Indien ze die willen in de buurt van voorzieningen betalen ze daarvoor op dit moment een behoorlijke prijs. Dat is niet altijd mogelijk op basis van hun AOW en pensioen, vooral niet indien er nog een behoorlijke hypotheek benodigd is. Zelfs overwaarde in de woning kan dan niet altijd uitkomst bieden. Bovendien hebben ouderen andere wensen dan een aantal jaren geleden. Daardoor zijn er veel woningen gebouwd die inmiddels niet beantwoorden aan de behoeften van die ouderen. Als het gevolg daarvan blijven ze zitten waar ze zitten. Het zijn vervolgens de doorstromers die daar de ruimte niet voor krijgen, waardoor ze niet de mogelijkheid hebben om plaats te maken voor starters. Op die manier lijkt de woningmarkt weer verder in het slot te raken.

Meer woningen voor senioren

De oplossing lijkt te liggen in meer woningen voor senioren. Afgestemd op hun behoeften, om er daarmee voor te zorgen dat zij de stap kunnen maken. Ook de betaalbaarheid van de woningen is daarbij van belang. Die elementen moeten er samen voor zorgen dat ouderen door kunnen stromen. Daardoor komt er achter hen aan weer ruimte voor andere doorstromers, die meer plaats maken voor starters. Op die manier moet er een gezonde ontwikkeling op de woningmarkt ontstaan, zodat er ook aan de onderkant van de markt weer ruimte bij zal komen.

De woningmarkt draait op volle toeren. Tenminste, dat is het beeld dat er geschetst wordt. Met name ouderen zitten een gezonde ontwikkeling in de weg. Dat heeft deels te maken met de beperkte mogelijkheden die zij hebben bij een beperkt pensioen. Zelfs bij overwaarde in de woning kunnen zij niet zomaar verhuizen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.