Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Hoogezand bouwt woningen: aardbevingsbestendig en energieneutraal

Hoogezand bouwt woningen: aardbevingsbestendig en energieneutraal
11 dec 2017

In Hoogezand heeft men net als in Groningen af en toe last van aardbevingen. Daar is tijdens de bouw van nieuwe woningen alvast rekening mee gehouden, om nieuwe problemen te voorkomen. Dat is echter niet het enige, want er is ook energieneutraal gebouwd. Het gaat om nul op de meter-woningen, die net zoveel opwekken als ze verbruiken.

Nul op de meter en bestand tegen aardbevingen

De nul op de meter-woningen moeten net zoveel energie opwekken als dat ze aan de andere kant gebruiken. Dat betekent dat bewoners geen energie hoeven in te kopen bij de energiemaatschappijen. Of dat ze aan de andere kant net zoveel kunnen terugleveren, waardoor ze uiteindelijk geen energierekening hoeven te betalen. Op het vastrecht na, want ze hebben voor piekmomenten nog wel steeds een aansluiting. De woningen zijn bovendien bestand tegen aardbevingen, om te voorkomen dat er opnieuw grote scheuren in kunnen ontstaan. In plaats daarvan zitten de woningen extra stevig in elkaar. Een veilig gevoel voor de bewoners, die er tevens voor zorgt dat de woningen beter waardevast zijn, prettig voor de ontwikkelaar en verhuurder van het project.

De toekomst van de woningmarkt: energieneutraal

De toekomst van de woningmarkt zal steeds meer nul op de meter-woningen gaan laten zien. Op die manier kunnen we energieneutraal bouwen, waardoor het niet meer nodig is om grote hoeveelheden energie af te nemen om huizen te verwarmen en elektrische apparaten te laten werken. Wat dat betreft laat Hoogezand zien alvast klaar te zijn voor de toekomst. Die er wat betreft de woningmarkt heel anders uit kan gaan zien. Het is dan niet meer nodig om energie af te nemen bij een energieleverancier, behalve op de piekmomenten die er kunnen ontstaan.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.