Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt zal economische groei in 2018 blijven stuwen

Woningmarkt zal economische groei in 2018 blijven stuwen
25 dec 2017

Gekte op de woningmarkt houdt aan

De woningmarkt dreigt op dit moment behoorlijk te ontploffen. Er is sprake van sterke stijgingen in het aantal verkopen en de gemiddelde prijs van woningen. Met name buiten de Randstad is de groei op dit moment groot. Dubbele cijfers op jaarbasis zijn er geen uitzondering. Dat was een paar jaar geleden wel anders. Ondanks dat de grootste groei er in de Randstad al weer uit begint te raken heeft De Nederlandsche Bank het idee dat de groei op landelijk niveau nog wel even door zal zetten. Dat betekent dat de gekte aanhoudt en dat er grote invloed blijft op de rest van de economie. Wat dat betreft zijn het huizenkopers en met name starters die de zure vruchten plukken, maar is het de rest van Nederland dat hiervan kan profiteren.

Positieve invloed op de economische groei

De ontwikkeling van de woningmarkt heeft grote invloed op de economische groei in Nederland. Dat was het geval tijdens de crisis en dat zal de komende jaren niet anders zijn. Het heeft onder andere te maken met de grote bedragen die we betalen voor onze huizen, maar ook voor de werkzaamheden daar omheen. Zowel in de bouw en verbouw als op het gebied van interieur valt er veel te verdienen aan woningen. Daarom is de kans groot dat de woningmarkt de economische groei komend jaar een flinke boost zal geven, zoals dat dit jaar ook al het geval was.

Het gaat goed op de woningmarkt, waardoor de economische groei daar ook komen jaar van zal profiteren. Dat verwachten de economische bureaus van de diverse grootbanken, net als die van de Nederlandsche Bank. Die geeft aan dat er volgend jaar een plus van 3,1 procent mogelijk is. Mede dankzij de euforie van dit moment op de woningmarkt.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.