Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Hypotheekmarkt werkt aan hypotheek binnen een minuut

Hypotheekmarkt werkt aan hypotheek binnen een minuut
28 dec 2017

Snelheid van afsluiten sterk omhoog

De snelheid van het afsluiten kan flink omhoog, door voor een goede voorbereiding te zorgen en banken die zich daar alvast op instellen. Goede onafhankelijk hypotheekadviseurs zorgen er nu al voor dat ze alle belangrijke documenten verzamelen, om daarna snel te kunnen handelen. Het is een van de voordelen van het hypotheekadvies, los van de duidelijke uitleg over een financieel complex product zoals een hypotheek. De snelheid van verwerken ligt bij de banken hoger, als alle documenten beschikbaar zijn en die netjes op de juiste manier worden aangeleverd. Het is om die reden de moeite waard gebruik te maken van een goede adviseur. Een hypotheek binnen een minuut lukt nog niet, maar het is wel goed mogelijk om snel te schakelen.

Toekomstmuziek op de woningmarkt

De hypotheek binnen een minuut lijkt wat dat betreft nog toekomstmuziek en is helaas nog behoorlijk onvoorstelbaar. Toch is het goed om te zien dat de hypotheekmarkt ermee bezig is om de snelheid van verwerken te verhogen en er daarmee voor te zorgen dat de klant er uiteindelijk beter gebruik van kan maken. Hoe de ontwikkelingen op de korte termijn eruit gaan zien valt op dit moment moeilijk in te schatten. Feit lijkt dat de hypotheekadviseur van grote toegevoegde waarde blijft. Zowel om goede uitleg te geven als om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

We zijn inmiddels aardig gewend aan de ‘hypotheek binnen een week’, maar het lijkt erop dat het nog veel sneller kan. Volgens analisten uit de hypotheekmarkt zal het in de toekomst mogelijk worden om zelfs binnen een minuut een hypotheek af te sluiten. Dat moet ervoor zorgen dat het mogelijk wordt om een woning te kopen met een hypotheek op zak.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.