Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Meer variatie in hypotheekvormen en vaak 10 jaar rentevast in de Randstad

Meer variatie in hypotheekvormen en vaak 10 jaar rentevast in de Randstad
16 feb 2018

Vooral 10 jaar rentevast in de Randstad

Aan de andere kant valt op dat de meest gekozen rentevaste periode juist wel meer stabiliteit begint uit te stralen. Het gaat in de Randstad voornamelijk om 10 jaar. Veel mensen lijken te verwachten dat de rente nog wel een lange tijd laag blijft, waardoor het niet nodig is om die voor langere tijd vast te zetten.

Buiten de Randstad kiezen meer mensen voor de zekerheid van 20 jaar of zelfs 30 jaar rentevast. Op die manier krijgen ze voorlopig of zelfs helemaal niet meer te maken met rentewijzigingen. Ze weten goed waar ze aan toe zijn, onafhankelijk van de ontwikkeling van de rente. Indien die laag blijft betalen zij iets teveel, maar bij een stijging hebben ze er voordeel van.

Spaar- en levenhypotheek populair bij doorstromers

Het blijkt dat vooral doorstromers gebruik maken van de spaarhypotheek en de levenhypotheek. Het biedt ze vaak meer zekerheid dan een traditionele aflossingsvrije hypotheek. Zij lijken wat dat betreft goed gebruik te kunnen maken van nieuwe kansen, terwijl met name starters op zoek moeten naar andere oplossingen. Het is verstandig om de hypotheekvormen goed te vergelijken en op basis daarvan een keuze te maken.

De gekozen hypotheekvorm laat weer wat meer variatie zien dan een paar jaar geleden. Vooral bij doorstromers, die hun eerste hypotheek al afsloten voor 2013. Zij hebben de kans om gebruik te maken van een overgangsregeling. Dat betekent in de praktijk dat zij niet gebonden zijn aan de annuïtaire hypotheek of eventueel de lineaire hypotheek. Zij kunnen ook hypotheekrenteaftrek blijven toepassen met een van de andere vormen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online