Beoordeel deze pagina
7/10 (1)
test

3 belangrijke voorwaarden voor een gezonde hypotheek

3 belangrijke voorwaarden voor een gezonde hypotheek
9 mrt 2018

Goede voorwaarden voor de hypotheek zijn belangrijk voor een gezonde financiële situatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om een goede geldigheid van de offerte en een zekere rente. Bovendien is het verstandig om een betaalrekening te openen en naar het bouwdepot te kijken. Daarnaast blijken 3 voorwaarden van belang voor een gezonde hypotheek.

Berekening en het adviesgesprek

De belangrijkste voorwaarde voor een gezonde hypotheek is een goede berekening daarvan. Door ervoor te zorgen dat goed duidelijk is hoe de hypotheek eruit gaat zien. Om welk bedrag het gaat en wat de maandlasten zijn, op basis van de hypotheekrente, de looptijd en de tussentijdse aflossingen. Dat zijn zaken die onder andere tijdens een adviesgesprek aan de orde komen. Een andere belangrijke voorwaarde voor een gezonde hypotheek is dus om een dergelijk gesprek te voeren. De adviseur heeft dan de mogelijkheid om alle belangrijke onderdelen door te nemen. Om zowel tijdens het afsluiten als verderop tijdens de looptijd niet voor verrassingen te komen te staan.

Hypotheekofferte doornemen

Vervolgens is het belangrijk om de hypotheekofferte goed door te nemen. Daarin staan namelijk de voorwaarden om de hypotheek af te sluiten, net als de rente en een aantal belangrijke andere voorstellen. De offerte biedt garantie op een hypotheek, en is daarmee een stap verder dan een rentevoorstel. Dat biedt nog geen garantie op een hypotheek, waardoor het daarna alsnog van belang is om de maximale hypotheek te berekenen en daarvoor een offerte aan te vragen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.