Beoordeel deze pagina
9/10 (1)
test

Consumenten willen meer inzicht in hun aflossingsvrije hypotheek

Consumenten willen meer inzicht in hun aflossingsvrije hypotheek
12 mrt 2018

De aflossingsvrije hypotheek baart steeds meer consumenten zorgen. Met name oudere hypotheeknemers ontdekken steeds beter dat hun hypotheek uiteindelijk toch afbetaald zal moeten worden. Ze doen tijdens de looptijd geen verplichte aflossingen, maar willen toch graag weten waar ze over een aantal jaren aan toe zijn.

Lenen zonder aflossen roept vragen op

Het lenen zonder aflossen leek altijd een goed idee, met name eind jaren ’90 van de vorige eeuw. Inmiddels is duidelijk dat er een probleem kan ontstaan, op het moment dat de aflossingsvrije hypotheek afloopt. De hypotheek moet dan afbetaald worden. Dat kan door een nieuwe hypotheek af te sluiten, mits daarvoor voldoende (pensioen)inkomen beschikbaar is. De verkoop van de woning is een alternatief, maar niet veel ouderen zitten daar op te wachten. Het wordt ze beter duidelijk dat er een probleem kan ontstaan, waardoor eerder aflossen belangrijk is. Daarom komt er meer aandacht voor de aflossingsvrije hypotheek en hoe we daar mee om zullen moeten gaan.

Meer inzicht in de toekomst

Steeds meer, met name, ouderen wensen inzicht in hun aflossingsvrije hypotheek en hoe die er naar de toekomst toe uit zal zien. Om een probleem te voorkomen, door op tijd te starten met aflossen. Of door nu alvast te kijken naar andere mogelijkheden om de hypotheek over te sluiten of een andere woning te zoeken. Op die manier is het mogelijk om goed om te gaan met de aflossingsvrije hypotheek, zodat die na verloop van tijd niet ineens tot verrassingen leidt. Voor veel mensen een belangrijke motivatie om contact op te nemen met hun hypotheekadviseur. Of om op een andere manier te zorgen voor meer inzicht in de eigen hypotheek.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.