Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Vergelijken van hypotheken belangrijkste advies door hypotheekadviseurs

Vergelijken van hypotheken belangrijkste advies door hypotheekadviseurs
14 mrt 2018

Het hypotheekadvies blijkt nog altijd van grote waarde voor mensen die een eigen huis willen kopen. Er komen steeds meer initiatieven bij om zelf een hypotheek af te sluiten of om te besparen op de kosten voor het advies. Toch blijken de kosten van een onafhankelijk advies het vaak waard, bijvoorbeeld door samen met een specialist de verschillende hypotheken te vergelijken.

Vergelijken van verschillende hypotheken

Dat vergelijken van hypotheken is niet iedereen goed bekend, maar kan veel schelen in de maandelijkse lasten. Dankzij een lagere hypotheekrente, of dankzij betere voorwaarden. Veel van de hypotheekverstrekkers bieden namelijk de mogelijkheid om de rente-opslag te verlagen, als de schuld-waardeverhouding van een woning verbetert. Dat is iets waar een hypotheekadviseur goed over kan uitleggen, als mensen niet goed weten wat dit betekent voor hun eigen hypotheek. Op die manier lukt het veel mensen om de kosten van een onafhankelijk hypotheekadvies gemakkelijk terug te verdienen. En uiteindelijk te besparen dankzij lagere maandlasten, bijvoorbeeld nadat ze aflossingen hebben gedaan op de uitstaande hypotheekschuld.

Onafhankelijk en uitgebreid hypotheekadvies

Veel mensen kijken naar de mogelijkheden om zelf een hypotheek af te sluiten, maar kiezen uiteindelijk toch liever voor een professioneel en onafhankelijk hypotheekadvies. Bijvoorbeeld om goed geïnformeerd te worden over de variabele rente en samen met de adviseur de maximale hypotheek te berekenen. Op die manier ontstaat er meer duidelijkheid over de mogelijkheden en over wat dat vervolgens betekent voor de kosten per maand. De maandlasten moeten immers zowel nu als in de toekomst betaalbaar zijn. Iets waar een hypotheekadviseur goed over mee kan denken, om mensen te behoeden voor eventuele onverwachte kosten of om te helpen optimaal gebruik te maken van de fiscale voordelen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.