Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Ontwikkeling van de woningmarkt belangrijk lokaal verkiezingsthema

Ontwikkeling van de woningmarkt belangrijk lokaal verkiezingsthema
16 mrt 2018

De woningmarkt lijkt een belangrijk thema te gaan worden tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er nog altijd weinig gebouwd wordt in Nederland. Partijen kunnen het verschil maken door met plannen voor de ontwikkeling van die woningmarkt te komen. Om de prijsontwikkeling van dit moment te stuiten.

Prognose voor de woningmarkt

De prognose voor de woningmarkt ziet er voor veel mensen die een huis willen kopen niet bepaald rooskleurig uit. De prijsontwikkeling die is ingezet leidt tot hoge prijzen voor woningen. Een hoge prijs per vierkante meter, die met name voor starters lastig op te brengen is. Als het gevolg van de enorme vraag naar woningen die er is ontstaan, in relatie tot het beperkte aanbod van nieuwbouw. Veel gemeenten bouwen niet of nauwelijks nieuwe woningen en hebben slechts mondjesmaat nieuwe plannen liggen. De partijen die tijdens de verkiezingen goede nieuwe plannen kunnen overleggen lijken de beste kans te maken op een verkiezingsoverwinning. Dankzij de stem van mensen die zoeken naar een eigen woning en die nu nog niet kunnen vinden.

Nieuwbouw als rem op de prijsontwikkeling

De plannen voor nieuwbouw lijken op die manier een belangrijk thema te gaan worden tijdens de komende verkiezingen. Die nieuwbouw kan namelijk een rem op de prijsontwikkeling gaan vormen, waardoor de maximale hypotheek voor starters wellicht weer toereikend zal worden. Tot die tijd lijkt het belangrijk om de woningen die er beschikbaar komen goed in de gaten te houden, bijvoorbeeld aan de hand van een aankoopmakelaar. Die er soms voor kan zorgen dat het lukt om een woning al voor de markt uit aan te schaffen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.