Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheek via tussenpersoon tot tienduizenden euro’s goedkoper

Hypotheek via tussenpersoon tot tienduizenden euro’s goedkoper
15 mei 2018

De hypotheek via een tussenpersoon blijkt veel voordeliger dan bij de bank. Iets waar niet iedereen zich van bewust is. Op de lange termijn kan de hypotheek tot tienduizenden euro’s goedkoper zijn, waardoor het advies van grote toegevoegde waarde is.

Afsluitkosten en de looptijdrente

Een hypotheekadviseur kan onder andere helpen de ideale looptijdrente vast te stellen, iets dat bij de bank veel lastiger is. Die kan helpen de maximale hypotheek te berekenen, maar zal vooral uitgaan van de eigen mogelijkheden qua aanbiedingen. Het is op dat gebied interessant om een hypotheekadviseur in te schakelen. Die kan helpen zowel de maximale hypotheek als de maandlasten te berekenen. Op die manier ontstaat er een compleet beeld van de mogelijkheden, ook inclusief de ideale looptijd en de rente die daarbij past. Een hypotheekadviseur kan helpen een lagere rente af te spreken of een hogere rente te accepteren als de looptijd daar aanleiding toe geeft.

Risico-opslag en rentevaste periode

Daarnaast zijn onderwerpen zoals de risico-opslag en de rentevaste periode van belang. Die zijn van grote invloed op de uiteindelijke kosten. Een hypotheek wordt duurder naarmate consumenten een hypotheek afsluiten met een hogere risico-opslag. Bijvoorbeeld als ze meer dan 80 procent van de waarde van het huis lenen. En ook een lange rentevaste periode kan daar aan bijdragen. Hier staat tegenover dat een korte rentevaste periode meer risico met zich meebrengt. De hypotheek bij de bank of tussenpersoon kan op die manier van grote invloed zijn op de uiteindelijke kosten daarvan. De tussenpersoon is nog altijd populair, met name dankzij de besparing van tienduizenden euro’s op de lange termijn.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.