Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Ruim 90 procent starters vertrouwt voor hypotheek op adviseur

Ruim 90 procent starters vertrouwt voor hypotheek op adviseur
16 mei 2018

Met name jonge twintigers die willen starten blijken te vertrouwen op een financieel adviseur. Zij hebben ook de mogelijkheid om online een execution only hypotheek af te sluiten, maar maken daar maar weinig gebruik van. In plaats daarvan winnen ze advies in, voor de begeleiding door een professional terwijl ze zelf ‘in control’ zijn.

Execution only hypotheek met nauwelijks voordeel

Die controle vinden de starters van groot belang. Ze willen er met betrekking tot de hypotheek graag voor zorgen dat ze het idee hebben de touwtjes in handen te houden. Andersom zoeken ze de begeleiding van een hypotheekadviseur, bovenop de aankoopkosten die ze betalen. Of het ligt aan het feit dat de afsluitprovisie aftrekbaar is maakt het onderzoek niet duidelijk.

Het lijkt er echter op dat de starters ondanks de kosten graag advies inwinnen. Om vanuit goed advies een goede keuze te kunnen maken, waarmee het mogelijk zal blijken om te besparen op de totale kosten voor de hypotheek.

Vertrouwen starters in de hypotheekadviseur

Starters hebben opvallend veel vertrouwen in de hypotheekadvies. Maar liefst 86% van hen geeft aan graag gebruik te maken van professionele begeleiding. Op die manier zorgen zij ervoor dat ze er niet alleen voorstaan als het gaat om complexe financiële en fiscale uitdagingen. Bovendien blijkt het daadwerkelijke voordeel van een execution-only beperkt. Of zelfs verwaarloosbaar, iets waar veel starters zich goed van bewust zijn. Ze kiezen daarom liever voor advies door een specialist, die kan helpen om de beste hypotheek voor starters in 2018 op de lange termijn af te sluiten.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.