Beoordeel deze pagina
8,5/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

Nog lagere rente afgelopen week

Nog lagere rente afgelopen week
3 jan 2019

Allereerst wensen wij iedereen een gelukkig en gezond 2019. Het jaar 2019 is nog maar net begonnen en de hypotheekrentes zijn alweer veranderd. Er zijn een aantal banken die hun hypotheekrentes hebben verlaagd.

Tienjarige staatslening

De rente van de tienjarige staatslening is verder naar beneden geduikeld. De rente is afgelopen week van 0,40% naar 0,32% gedaald, momenteel schommelt de rente rond de 0,34%. Dit is wederom een stuk lager dan vorige week. De rente is sinds 2016 niet meer zo laag geweest als deze week.

Hypotheekrentes banken

Een aantal banken hebben naar aanleiding van de rente van de tienjarige staatslening de hypotheekrente ook aangepast. De laagste hypotheekrente van een 30 jarige lening is van Centraal beheer en staat op 2,47%. Voor een 20 jarige lening is Allianz op 2,22% het laagst. Voor de 10 jarige lening is ABN AMRO het laagste met een percentage van 1,69%. Voor een 5 jarige lening komt Lloyds Bank het laagst uit de bus op een percentage van 1,20% en voor een lening van 1 jaar is Obvion de laagste met een percentage van precies 1%. Ondanks dat de hypotheekrentes zo laag staan blijft het voor starters moeilijk om een huis te kopen.

Om hypotheekrentes van alle banken te bekijken, gaat u naar de hypotheekrentes pagina.