Beoordeel deze pagina
9,5/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

Bent u ook aflossingsblij?

Bent u ook aflossingsblij?
10 jan 2019

De Nederlandse Vereniging van Banken is in 2018 gestart met de campagne ‘Aflossingsblij’. Op de website van Aflossingsblij: www.aflossingsblij.nl, staat een overzicht van de feiten over de aflossingsvrije hypotheken in Nederland.

Vanuit de Nederlandse Vereniging van Banken, maken zij zich zorgen dat huishoudens in de problemen kunnen komen. Bij de aflossingsvrije hypotheek mogen de mensen op het einde van de looptijd de hypotheek in één keer aflossen. Zij betalen gedurende de looptijd alleen de rente over het geleende bedrag.

Huishoudens met een aflossingsvrije hypotheek

In Nederland hebben ruim één miljoen huishoudens een aflossingsvrije hypotheek. Van deze miljoen, zijn er ongeveer 700.000 huishoudens waarbij de aflossingsvrije hypotheek afloopt tussen 2035 en 2038. Hierbij eindigt hun recht op hypotheekrenteaftrek.

Huishoudens hebben meer inzicht

In oktober en november 2018 hebben meer dan 130.000 mensen de website van Aflossingsblij bezocht. Maar dat zijn nog lang niet alle huishoudens die een aflossingsvrije hypotheek hebben. De komende jaren hoopt de Nederlandse Vereniging van Banken dat iedereen zich er bewust van is en ook een groot de website heeft bezocht om te weten hoe het er voor staat.

aflossingsblij

Bron: www.aflossingsblij.nl

Einde looptijd

Vele huishoudens weten wat ze te wachten staat op het einde van de looptijd. Maar een kwart daarvan weet nog niet hoe ze de hypotheek kunnen gaan aflossen. Vandaar dat de campagne ‘Aflossingsblij’ is gestart. Deze campagne moet ervoor zorgen dat mensen bewust worden dat ze op het einde van de looptijd van de aflossingsvrije hypotheek genoeg geld moeten hebben om de hypotheek af te lossen.