Beoordeel deze pagina
9,5/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

ABP Financiert Vista Hypotheken met 800 miljoen

ABP Financiert Vista Hypotheken met 800 miljoen
22 jan 2019

De komende jaren zal ABP via zijn pensioenbelegger APG 800 miljoen euro steken in hypotheken van Vista Hypotheken. Vista Hypotheken, onderdeel van de Rabobank, zal van de 800 miljoen euro, ruim 500 miljoen euro krijgen voor duurzame hypotheken.

Vista zegt dat zij de eerste zijn die als aanbieder van duurzame hypotheken, korting geven als de klant ook tijdens de looptijd van de hypotheek aan het verduurzamen is en op energielabel A uit zal komen. Dit zal voor veel mensen een voordeel zijn, omdat het steeds makkelijker wordt om een huis te verduurzamen en op beste energielabel uit te komen.

Vistaklanten

Er zijn steeds meer bedrijven die helpen om een woning te verduurzamen. De Vistaklanten krijgen via de partner GreenHome inzicht in de verbeterpunten op hun woning om hem zo te maken, dat ze energielabel A krijgen na de verbouwing. Op het moment dat de verbouwing klaar is, krijgen de vistaklanten een korting op de hypotheek.

Voor ABP is is dit een flinke investering, maar zetten ze een mooie stap vooruit om het doel te halen. Het doel is om in 2020, 58 miljard in duurzame ontwikkelingsdoelen te hebben geïnvesteerd.