Beoordeel deze pagina
8/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekrentes blijven toch dalen

Hypotheekrentes blijven toch dalen
28 jan 2019

Ook in 2019 blijven de rentes van de hypotheken dalen. In 2018 leek het niet verder te kunnen dalen. Maar op korte termijn lijken de hypotheekrentes nog iets verder te kunnen dalen, de komende weken. Althans, dat noemde Business Insider gister in een nieuwsbericht.

Hypotheek met NHG

Er blijft wel concurrentie in de hypotheekrentes tussen de hypotheekverstrekkers. De hypotheekrentes verschillen per rentevaste periode. De hypotheekrente met NHG en een annuïteit van 5 jaar vast is de laagste hypotheekrente 1,20%. Daar en tegenover is de hoogste hypotheekrente met NHG 2,00%.

Als we kijken naar de annuïteit en 10 jaar vast is het verschil van de hypotheekrente procentueel hoger. De laagste hypotheekrente met NHG is 1,69% en de hoogste hypotheekrente met NHG is 2,37%.

Nu gaan we naar het verschil kijken tussen de laagste en hoogste hypotheekrente als de annuïteit 20 jaar vast staat. Ook hier zien we dat het procentueel goed stijgt tussen de hoogste en de laagste hypotheekrente. De laagste hypotheekrente met NHG is 2,22% en de hoogste hierbij is 3,313%.

30 jaar vaste hypotheek

Als laatste zien we dat een aantal partijen flink hogere tarieven hebben bij de hoogste hypotheekrente met NHG. De laagste hypotheekrente bij annuïteit 30 jaar vast is 2,47% en de hoogste is 4,15%. Doordat een aantal partijen flink hoger zijn gaan zitten is dit een vertekend beeld, maar dit geeft wel aan dat er ook voor lagere hypotheek vaste periodes.

Zo zien we dat er nog grote procentuele verschillen zitten tussen de hoogste en laagste hypotheekrente. Dit betekent dat er nog wel degelijk uit verschillende hypotheken van de verschillende hypotheekverstrekkers kan worden gekozen door de consument. De hypotheekverstrekkers blijven goed concurreren wat waarschijnlijk ook in de komende maanden zal zorgen voor nog lagere hypotheekrentes.