Beoordeel deze pagina
9/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

Laagste vaste hypotheekrentes zijn bij 1 of 2 jaar

Laagste vaste hypotheekrentes zijn bij 1 of 2 jaar
11 feb 2019

Steeds meer huizenkopers kiezen voor een lange rentevaste periode. Hiermee krijgen de kopers meer zekerheid op de hypotheeklasten voor de lange termijn. Men weet dan waar ze aan toe zijn.

Toch zijn de de laagste hypotheekrentes, 1 of 2 jaar vast. Bij Obvion staat de hypotheekrente op 1,00% voor een annuïteitenhypotheek met NHG-garantie en rentevaste periode van 1 of 2 jaar. De goedkoopste hypotheekverstrekker met een rentevaste periode van 30 jaar met NHG-garantie staat op 2,46%. Deze hypotheek met een rentepercentage van 2,46% kan worden afgesloten bij NIBC.

Verschil 30 jaar vast en 2 jaar vast

Tussen de rentevaste periode van 30 jaar vast en de rentevaste periode van 2 jaar, zit dus een verschil van 1,46%. Wanneer we dit voor 30 jaar uitrekenen met een gemiddelde woning, loopt dit verschil over 30 jaar tot in de 10 duizenden euro’s.

Nadeel van 1 of 2 jaar vaste hypotheekrente

Het vastzetten van een hypotheek voor 1 of 2 jaar heeft voordelen, maar heeft zeker ook nadelen. Het grote nadeel van de hypotheek nu vastzetten met de laagste rente is dat u het risico loopt dat de rente volgend jaar stuk hoger ligt.

Welke rentevaste periode kies je

Nu het lijkt dat de rente niet lager kan voor de komende jaren, omdat de rente zeer laag is en de banken ook nog wel willen verdienen. Het is daarom belangrijk om tijdens het gesprek met de hypotheekadviseur goed te bespreken voor welke termijn je de hypotheek wil gaan vastzetten.