Beoordeel deze pagina
10/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Allianz Hypotheken boven grens NHG

Allianz Hypotheken boven grens NHG
8 mrt 2019

Voor het eerst gaat Allianz Hypotheken boven de grens van de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) hypotheken verstrekken. Allianz Hypotheken wil hiermee als eerste doorstromende klanten van dienst zijn door hen de mogelijkheid te bieden hun hypotheek mee te nemen. Daarnaast hoopt het bedrijf dat het marktaandeel in hypotheken op termijn zal gaan groeien. Dit is een vrij nieuwe markt en daarom wil Allianz daarin een grote stap maken op de woningmarkt. Zij zullen hiermee een koploper zijn op de rest door dit uit te voeren.

Hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie

Allianz heeft ruim 30 jaar ervaring op de hypotheekmarkt en was voornamelijk gericht op de lagere leningen. Zij boden altijd hypotheken aan met NHG op basis van een eigen funding sinds 2011. Vanaf begin maart is daar verandering in gekomen. Woningkopers kunnen namelijk ook bij de bankverzekeraar terecht voor hypotheken die hoger zijn dan €290.000. Dit bedrag behoort bij de huidige Nationale Hypotheek Garantie grens. Allianz hypotheken wijzigt niks aan de hypotheekvormen die zij aanbieden.

Doorstromen en doorstromers

Tot voor kort was het niet mogelijk dat klanten die wilden doorstromen hun hypotheek meenamen, geeft woordvoerder Paul Möller aan. Hij zei: "Tot nu toe konden klanten die wilden doorstromen van NHG naar een prijscategorie daarboven hun Allianz-hypotheek niet meenemen. Met name dat pijnpunt willen we met deze stap wegnemen”. Allianz wil zich niet alleen richten op overstappers maar ook op nieuwe doorstromers die een woning willen kopen zonder NHG. Allianz wil langzaamaan groeien op de nieuwe markt. “We willen gestaag groeien op deze nieuwe markt," geeft woordvoerder Paul Möller aan.

Automatisch dalende rente opslag

Van de Allianz-hypotheken zonder NHG daalt de renteopslag automatisch als een lage risicoklasse wordt bereikt na tussentijds aflossen. De hypotheken, zowel zonder als met NHG, kunnen boetevrij worden afgelost met eigen geld. Dit eigen geld mag eigen gespaard geld zijn of verkregen uit schenkingen.