Beoordeel deze pagina
8,5/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

Verduurzamen woning met groene hypotheek

Verduurzamen woning met groene hypotheek
25 mrt 2019

Florius komt met hypotheek voor verduurzamen van de woning. Energiebesparende maatregelen dragen bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Daarnaast verlaagt het ook uw maandlasten, omdat u minder energie gebruikt. Ook kan de waarde van uw woning stijgen als door verduurzaming de woning in een andere energieklasse komt. Maar eventueel benodigde maatregelen vragen een aanzienlijke investering.

Hypotheekverstrekker Florius komt als eerste met een 'groene' hypotheek. Dit is een nieuw hypotheekproduct die u als huizenbezitter in staat moet stellen om maatregelen te nemen uw woning te verduurzamen. De Florius Verduurzaam Hypotheek kan worden afgesloten voor een bedrag van tussen de €5.000 en de €25.000, enkel te besteden aan energiebesparende maatregelen. "Het energiezuinig maken van woningen moet voor iedereen betaalbaar worden. Daarbij dragen we op die manier niet alleen bij aan de reductie van CO2, maar ook aan de verlaging van energielasten", aldus Karin Polman, directeur van Florius.

Nu afsluiten, later beslissen

Dit hypotheekproduct kan worden aangevraagd als extra onderdeel van een reguliere hypotheekaanvraag of als extra lening bij een al bestaande hypotheek. Het bedrag komt in een zogenaamd bouwdepot. U heeft na het passeren van de akte tot twee jaar de tijd investeringen te doen om uw huis te verduurzamen. Denkt u hierbij aan isoleren, het aanleggen van vloerverwarming, het plaatsen van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen.

Verschil met regulier verbouwdepot

Voor het verduurzamen van uw woning kunt u ook een regulier (ver)bouwdepot afsluiten. Echter, de Florius Verduurzaam Hypotheek heeft twee voordelen ten opzichte van een bouwdepot. De eerste is dat er vooraf geen specificatie hoeft te zijn van de te nemen maatregelen. Enkel een indicatie is voldoende en het moet uiteraard om verduurzaming gaan. Het tweede is dat de extra lening niet meetelt voor de risicoklasse voor de LTV (de hypotheek in relatie tot de waarde van de woning). Hierdoor is de rente laag.

Energiebespaarders

Als klant kunt u bij Florius een bespaarcheck doen. Dit geeft snel een indicatie van welke investering er nodig is voor verduurzaming en wat dat aan energiebesparing gaat opleveren. Wilt u als huizenbezitter energiebesparende maatregelen gaan nemen, dan kunt u met de Florius Verduurzaam Hypotheek gebruikmaken van De Energiebespaarders. Hier werkt Florius mee samen en zij kunnen het hele traject van verduurzaming verzorgen al naar gelang wat uw wensen zijn. U krijgt daarmee korting op verschillende diensten.

Florius Hypotheken