Beoordeel deze pagina
9/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekrente blijft voorlopig extreem laag

Hypotheekrente blijft voorlopig extreem laag
27 mrt 2019

Zoals iedereen weet loont sparen niet meer. Dit staat tegenwoordig gelijk aan slapend geld verliezen. Ieder jaar is er inflatie en de hoge rentes op spaargeld van vroeger bestaan al lang niet meer. Steeds meer mensen beleggen of lenen geld om te investeren in vastgoed.

Dit kan een slimme investering zijn. Een steeds grotere vraag ontstaat er in de Nederlandse woningmarkt. Banken wil maar wat graag hypotheken verstrekken in deze tijd. De rente staat ontzettend laag en dat is interessant voor iedereen. De Nederlandse overheid sluit bijvoorbeeld een lening af tegen 0,1 procent. Zo'n laag percentage zal natuurlijk heel moeilijk te krijgen zijn. De lage rente is zeker interessant voor huiseigenaren. Deze kunnen tegen extreme lage tarieven lenen. Ondanks dat de economie in omringende landen afneemt, hier groeit de economie nog in de prognoses. Ongetwijfeld worden vooral de huizen in de grote steden nog veel meer geld waard de komende jaren.

De huizenprijzen zijn flink gestegen! De stijging in 2018 was bijzonder goed te noemen. De huizenprijs is dat jaar gestegen tot het astronomische percentage van 8,5 procent. Zo'n stijging zagen we de laatste jaren zeker niet. Signalen dat de markt nu wat minder wordt zijn er wel. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de enorme prijsstijgingen van afgelopen tijd. De verwachting is dat de huizenprijzen nog veel verder gaan oplopen. Dit is ook gunstig voor de banken. Deze zijn vaak de eigenaar van de woningen die alsmaar meer geld waard worden. Degene die een voordelige hypotheek afsluit kan veel rendement maken. Vaak zijn hier kleine investeringen voor nodig. Bijvoorbeeld het aanpassen van het huis of een verbouwing. Dit soort zaken kan allemaal in een hypotheek worden meegenomen. Vergelijk de verschillende hypotheeksoorten met elkaar. Hierdoor kan gekozen worden voor de beste hypotheekverstrekker waar u de beste hypotheek kunt vinden.

lage hypotheekrente

Starters hebben nog kansen genoeg! Doordat er voorlopig geen enorme stijgingen verwacht worden zijn er nog mogelijkheden voor starters. Deze kunnen een hypotheek bij de bank krijgen als ze aan de belangrijkste voorwaarden voldoen. Een vast contract en hoog inkomen spelen een belangrijke rol. Wanneer men eigen vermogen heeft om in te leggen wordt het een stuk gemakkelijker. Hypotheekverstrekkers waarderen het als er zelf geld wordt ingelegd of iemand garant staat. Naar verwachting zal het voor starters moeilijker worden een plek te krijgen in een populaire stad zoals Amsterdam. In de grote steden is het aanbod van woningen onder de 3 ton steeds beperkter aan het worden. De eisen bijstellen is vaak dus wel noodzakelijk voor starters! Verschillende goede hypotheken zijn er ook voor starters beschikbaar. Kijkt u gerust eens wat de mogelijkheden zijn.