Beoordeel deze pagina
9,5/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

Nieuw! De overwaarde hypotheek

Nieuw! De overwaarde hypotheek
9 apr 2019

Sinds kort biedt ABN AMRO de Overwaarde Hyphotheek aan. Dit zorgt ervoor dat AOW-ers die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, de overwaarde van hun huis kunnen gebruiken voor eigen doeleinden, zonder dat ze daarvoor hun huis hoeven te verkopen. De rente wordt vervolgens bij de schuld opgeteld, in tegenstelling tot eerder, toen het maandelijks omhoog ging.

Overwaardehypotheek in Nederland

Vele ouderen in Nederland kennen het wel: het maandelijks inkomen na het pensioen. Dit inkomen is meestal genoeg om mee rond te komen, maar nog vaker betekend dit ook dat er geen ruimte is om eens iets extra te kunnen doen. Geen verre vakanties, geen nieuw huis, niet de kleinkinderen een zakcentje bij geven. Het zijn dezelfde ouderen die vaak in huizen wonen die tijden geleden al gekocht zijn en inmiddels een overwaarde hebben. Deze waarde is echter niet bereikbaar voor de ouderen, het zit vast in het huis zelf. Anton Bosch, directeur hypotheken bij ABN AMRO vindt dat mensen met de AOW-gerechtigde leeftijd de mogelijkheid moeten hebben om de overwaarde die vast zit in hun huis te gebruiken voor eigen doeleinden. Hierbij is het ook mogelijk om dit zonder restschuld te doen, zodat de restschuld geen extra lasten zal opleveren bij verhuizing of overlijden. Zo kunnen ouderen die krap bij kas zitten of gewoon een extra zakcentje willen de overwaarde van hun eigen huis gebruiken.

Ontdek de mogelijkheden

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor deze Overwaardehypotheek, moet u minimaal de AOW-gerechtigde leeftijd hebben. In de praktijk kunt u voor twee varianten van de Overwaarde Hypotheek kiezen. U kunt de hypotheek naast een normale hypotheek afsluiten, dit geldt voor hypotheken bij ABN AMRO, maar ook voor andere Nederlandse banken. Je kunt echter ook een Overwaarde Hypotheek aanvragen wanneer uw hypotheek al afbetaald is. Hierbij kunt u als aanvrager kiezen voor een eenmalige opname of een maandelijkse opname. Wanneer u kiest voor een maandelijkse opname, is de maximale looptijd 20 jaar.