Beoordeel deze pagina
9/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Nationale Nederlanden boomt met hypotheek op maatwerk

Nationale Nederlanden boomt met hypotheek op maatwerk
11 apr 2019

Bank en verzekeraar Nationale-Nederlanden ziet de behoefte naar maatwerkhypotheken stijgen. De toenemende belangstelling komt van diverse niche groepen uit de verschillende sociale lagen van de bevolking, afhankelijk van de bron van inkomsten. Bedrijfsleiders, medici in opleiding of mensen op leeftijd. Nationale-Nederlanden voert vanaf deze week een gloednieuwe advertentie boodschap rond maatwerkhypotheken.

Het merendeel van de Nederlandse hypotheek belangstellenden tonen dezelfde invalshoek. Ze leven in Nederland en hebben niet de intentie Nederland vaarwel te zeggen in de toekomst, ze werken in vast dienstverband en hun verdiensten zal in de volgende decennia nauwelijks spectaculaire bokkensprongen maken. Niet in negatieve of positieve zin. Nationale-Nederlanden (NN) bespeurt elke dag meer en meer de groeiende belangstelling naar hypotheken waarbij de persoonlijke situatie op financieel gebied onder het vergrootglas wordt gehouden. "Een 'One-fits-all'-hypotheek verliest terrein en geeft niet altijd de juiste uitkomst voor het aanvragen van een hypotheek", verduidelijkt Monique Sueters, directeur Hypotheken en Consumptief Krediet van Nationale-Nederlanden.

Bedrijfsleiders, medici in opleiding of mensen op leeftijd

Een schoolvoorbeeld zijn bedrijfsleiders zoals nieuwbakken zzp-ers. NN stelde de jongste zes maanden vast dat de belangstelling voor Ondernemershypotheken met liefst 50% steeg. In het verleden moest U drie jaar financiële resultaten laten zien, maar kredietverzekeraars varen nu een nieuwe koers.

Bij NN kan U al na een jaar een hypotheek aanvragen. Medici die een opleiding volgen zijn een ander verhaal. Tijdens hun studies hebben ze een gemiddeld inkomen. Hun hypotheek wordt op dit bedrag berekend. Wanneer ze hun studies hebben beëindigd als medicus, groeien de inkomsten met rasse schreden aan.

NN stelt ook vast dat het maatwerk naar hypotheek een hoge vlucht neemt door het soort type woning. NN bracht in 2018 de verhuurhypotheek onder de aandacht. Een woning aanschaffen die je later wil gaan verpachten. De balanscijfers van NN krikken hierdoor wel op, maar wordt soms op sociaal vlak met afkeuring onthaald. Het zou de vraagprijzen van huizen op een kunstmatige manier hoog houden. "Jaarlijks rijzen in Nederland 65.000 gloednieuwe woningen uit de grond. Een niet te onderschatten bouwniche. Geruggensteund door uitgebreid research onder bemiddelaars hebben we vorig jaar verbeteringen aangebracht voor onze Nieuwbouwhypotheek. Met deze nieuwe aanpak kunnen we de nieuwste trends beter benaderen. 'De verhoging van de prijzen van huizen heeft de belangstelling voor nieuwbouw woningen aangewakkerd. Het bouwen van een nieuwe woning heeft een andere invalshoek dan het aanwerven van een bestaand pand."

Booming business

NN boomt als hypotheek dienstverlener. Volgens het adviesbureau IG&H groeide het segmentaandeel van hypotheken met 2,05% en kende de meeste groei. "Het bewijst dat wij de juiste keuze hebben gemaakt. De klassieke hypotheek blijven we uiteraard hoog in het vaandel dragen, maar we zijn trots om klanten met een speciale wens om te wonen een aangepast hypotheekbedrag aan te bieden".