Beoordeel deze pagina
9/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheken ook voor expats beschikbaar

Hypotheken ook voor expats beschikbaar
1 mei 2019

Wanneer u momenteel of in de toekomst als expat in Nederland gaat werken, is het mogelijk om een hypotheek aan te vragen. Indien u hier interesse in hebt, kunt u de expat mortgage calculator raadplegen, die voor u uitrekent wat de mogelijkheden zijn.

De Expathypotheek

Bij het afsluiten van een hypotheek voor expats moet u aan een aantal regels voldoen. Zo moet u bijvoorbeeld óf in het bezit zijn van een permanente verblijfsvergunning, óf uit een Europees land komen, zes maanden in Nederland hebben gewoond en een vast contract hebben, óf uit een ander land komen, maar wel als highly skilled migrant geregistreerd staan. Daarnaast is verhuren niet toegestaan, is er een inkomensgrens van minimaal €60.000 en is alleen het inkomen uit loondienst hierop van toepassing. Met de expat mortgage calculator kunt uitrekenen wat de mogelijkheden zijn en hoe hoog de hypotheek voor u kan zijn.

Expathypotheek

Startershypotheek

De expathypotheek is aan te vragen voor doorstromers, maar ook voor starters bestaat de mogelijkheid om als expat middels een hypotheek een woning te financieren. Hierbij kunt u in sommige gevallen zelfs aanspraak maken op een startershypotheek. Middels deze hypotheek kan tot 20% extra geleend worden en kunt u in sommige gevallen uw droomwoning tóch financieren.

Welke lening past bij u?

Wanneer u benieuwd bent hoeveel u mag lenen, kunt u via deze tool een online berekening maken. In de berekening worden alle banken vergeleken, waardoor u snel ziet voor welke lening u in aanmerking komt. De maximale expathypotheek is onder andere afhankelijk van uw jaarinkomen, de marktwaarde van de woning die u wilt kopen, uw huidige financiële verplichtingen en de hypotheekrente. Deze voorwaarden zijn bij wet vastgelegd, en een onafhankelijke hypotheekadviseur zou u kunnen helpen een goede afweging tussen alle mogelijkheden te maken.

Hoeveel kunt u lenen?

Volgens de Nederlandse wet mag u gemiddeld 20 procent van uw bruto inkomen besteden aan woonlasten. Ook het inkomen van uw partner kan u helpen om een hogere hypotheek te verkrijgen. Let u wel op dat uw maximale hypotheek kan dalen wanneer u in het bezit bent van een BKR-registratie en dat uw hypotheekrente kan stijgen wanneer u uw hypotheek voor een relatief korte tijd laat vastleggen.

Nationale Hypotheek Garantie

Wanneer u een inwoner van de Europese Unie bent of u in het bezit bent van een permanente verblijfsvergunning, kunt u mogelijk een beroep doen op de Nationale Hypotheek Garantie. De NHG is een vangnet voor mensen die onverwacht een restschuld voor hun kiezen krijgen, en naast een hypotheek kan het dus verstandig zijn om naar de mogelijkheden van de NHG te vragen.