Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Het digitale brein van Argenta gaat vertrekken

Het digitale brein van Argenta gaat vertrekken
1 jul 2019

Topman Marc Lauwers zal zelf de digitale afdeling van Argenta Hypotheken tijdelijk gaan leiden. Dit is nodig door het vertrek van IT-directeur Geert van Hove, die de bank na twee jaar zal verlaten.

Van Hove was tot 2017 werkzaam bij Belfius voordat hij in dienst trad bij de Antwerpse bank en verzekeraar. In zijn rol als chief digital officer en chief information officer was hij verantwoordelijk om een volwaardig digitaal platform te ontwikkelen voor Argenta (waaronder Argenta Hypotheken). Zowel de achtergebleven informaticastructuur, als de apps voor de smartphone hoorde tot zijn speerpunten. Zijn voortijdig vertrek was dan ook niet verwacht.

Terwijl andere banken al langer digitale diensten aanbieden, bleef Argenta hierbij achter, omdat ze alleen gebruik maakte van hun netwerk van zelfstandige kantoorhouders. Dit beleid is niet voldoende om de klanten in de toekomst aan zich te binden. Argenta merkte dit wel in de resultaten en de cijfers.

Argenta hypotheek afsluiten

Het proces

Dit proces verloopt tot niet toe niet zonder problemen. Door een menselijke fout was het laatst niet mogelijk om 54.000 binnenkomende overschrijvingen automatisch te verwerken. Door de invoering van een vernieuwd IT-systeem rond de konden de klanten vorig jaar rond de Pasen hun rekening niet inzien. Commercieel directeur Anne Coppens moest hierdoor opstappen.

Het vertrek van Van Hove staat volgens een woordvoerder van het bedrijf los van bovenstaande problemen. Hij blijft tot 30 juni aan het bedrijf verbonden en zal zich hierna gaan richten op digitale ontwikkelingen buiten de financiële wereld.

Nieuwe IT-directeur bij Argenta

Argenta gaat nu op zoek naar een nieuwe IT-directeur om de bank op digitaal gebied geheel concurrerend te maken met de concurrentie. CEO Marc Lauwers zal de taken over nemen tot de nieuwe directeur is gevonden.