Hypotheek oversluiten kan gemakkelijk €1.300 per jaar opleveren

16 mrt

Nieuwe hypotheekverstrekkers doen regelmatig onderzoek naar de mogelijkheden om geld te besparen, door de hypotheek over te sluiten. Zij proberen daarmee een markt in beweging te krijgen, die traditioneel zeer standvast blijkt. Slechts 1% van de mensen sluit de hypotheek over, terwijl daar gemakkelijk €1.300 per jaar mee te verdienen valt.

 

Fors voordeel op de bestaande hypotheek

Een van de nieuwe hypotheekspecialisten is IkbenFrits. Het is een website die zoveel mogelijk online werkt. De gemiddelde consument zou fors kunnen besparen op de kosten van de hypotheek, door die over te sluiten naar een nieuwe aanbieder. Dit levert, vooral vanwege de huidige lage rente, een aanzienlijk rentevoordeel op. Op die manier kan de hypotheek een stuk goedkoper, vooral wanneer de rentevaste periode net voor de crisis werd gekozen. Een rente van 5% per jaar is dan geen uitzondering, terwijl de rente op dit moment eerder rond de 2% per jaar ligt. Het is daarom de moeite waard om goed te kijken naar de huidige hypotheek en de mogelijkheden te vergelijken om die over te sluiten en een nieuwe rentevaste periode af te spreken.

 

Oversluiten levert gemiddeld €1.300 per jaar op

Uit berekeningen zou blijken dat de gemiddelde consument gemakkelijk €1.300 per jaar op de eigen hypotheek kan besparen, door die simpelweg over te sluiten naar een andere aanbieder. Daar staat uiteraard nog wel een mogelijke boeterente tegenover, waardoor het verstandig is om altijd een onafhankelijke hypotheekadviseur in te schakelen. Die kan berekenen wat het mogelijke voordeel per jaar is en welke boete daar aan de andere kant tegenover staat. Vanuit dat advies wordt goed duidelijk wat er te besparen valt en hoe consumenten hun hypotheek zo voordelig mogelijk vorm kunnen geven.