Hypotheekadviseur moet meer aandacht hebben voor financiële toekomst

23 feb

Hypotheekadviseurs werken sinds het provisieverbod in 2013 direct voor de klant. Dat betekent dat het ook die klant is die aan kan geven hoe het advies eruit moet zien. Door in te gaan op specifieke behoeften aan belangrijke informatie. Het blijkt dat consumenten meer behoefte hebben aan inzicht in hun toekomstige financiƫle situatie. Ze nemen geen genoegen met alleen informatie over bijvoorbeeld de hypotheekvormen.

 

Advies over de hypotheek

Een advies over de hypotheek bestaat uit een aantal verschillende facetten. Consumenten krijgen op die manier inzicht in het financieel complexe product, zodat ze daaruit een goede keuze kunnen maken. Zodat ze weten waar ze zowel de komende jaren als de tientallen jaren die er volgen mee te maken krijgen. Uit onderzoek door Omniweb blijkt dat consumenten meer willen dan alleen een uitleg van de verschillende hypotheekvormen. Ze willen de adviseur graag goed laten kijken naar de financiële toekomst van de klant. Om aan te geven hoe zaken kunnen veranderen, bijvoorbeeld als iemand een betere baan met een hoger salaris krijgt. En wat er gebeurt als er kinderen komen. De hypotheekadviseur wordt op die manier meer een financieel planner. Om er samen met de klant voor te zorgen dat de hypotheek duurzaam blijkt naar de toekomst.

 

Meer dan alleen de hypotheekvormen

Een uitleg over de verschillende hypotheekvormen kunnen klanten ook online vinden. Dat is voor veel consumenten daarom niet meer voldoende, op het moment dat zij een hypotheek willen afsluiten. Ze zijn op zoek naar financieel advies en een beeld van hun toekomst. Om een belangrijke keuze zoals die voor een hypotheek te kunnen maken. En om daar de keuze voor een lineaire, een annuïtaire of een andere hypotheekvorm op af te stemmen. Hypotheekadviseurs moeten zich wat dat betreft nog meer gaan richten op de specifieke financiële toekomst van de klant.