Serviceflat of kluswoning in het noorden voor minder dan €70.000

03 sep

Met een beperkt budget een woning kopen op de huidige woningmarkt? Vooral in het noorden van Nederland liggen er kansen. Zowel in Drenthe als in Groningen is het mogelijk om voor minder dan €70.000 een eigen woning te kopen. Een riante woning met een grote eigen tuin is het aan de andere kant natuurlijk niet.

 

Aanbod in Groningen en Drenthe

In Groningen is het mogelijk om een tweekamerappartement te kopen. De kosten daarvan liggen lager dan €70.000. Het is in deze provincie zelfs mogelijk om een huis met tuin te kopen. Het gaat dan wel om een gedateerde kluswoning waar nog behoorlijk wat aan dient te gebeuren om het leefbaar te kunnen maken. Het is op basis van dergelijke woningen goed mogelijk om voor bijvoorbeeld 90 vierkante meter leefruimte te zorgen, zonder dat dit meer dan €70.000 hoeft te kosten. In Drenthe zijn er bijvoorbeeld serviceflats beschikbaar dit minder dan dit bedrag kosten. Uiteraard komen daar nog wel kosten voor de service, de energie, het onderhoud en eventuele zorg bij. Toch laat het zien dat het zelfs op de huidige woningmarkt mogelijk is om een goedkope woning te kopen.

Goedkope woningen op de woningmarkt

De goedkope woningen op de woningmarkt bevinden zich vooral in het noord van het land, waar de vraag naar woningen nog altijd lager ligt dan het aanbod aan de andere kant. Dat is bijvoorbeeld in de Randstad al een tijdje niet meer het geval. Daar is de vraag veel hoger dan het aanbod, waardoor woningen snel verkocht worden en de prijzen de laatste tijd vlot oplopen. Het is bijvoorbeeld in Amsterdam of Utrecht praktisch onmogelijk om een woning te kopen van €70.000 of minder, nog los van het zeer beperkte aantal vierkante meters dat er voor een dergelijk bedrag beschikbaar zou zijn.