Beoordeel deze pagina
8,5/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

ABN AMRO

Hypotheek oversluiten bij ABN AMRO: maximale hypotheek berekenen

Een hypotheek oversluiten naar ABN AMRO of andersom juist overstappen naar een andere geldverstrekker? U kunt online de maximale hypotheek berekenen bij een andere bank. Op basis van de actuele rente, die bijvoorbeeld lager ligt dan wat u nu betaalt. Op die manier kan het zelfs ondanks een eerste boeterente voordelig zijn om de hypotheek over te sluiten. Nog los van de betere voorwaarden waarvoor u kunt zorgen, bijvoorbeeld om flexibeler te zijn in de vervroegde extra aflossingen die u kunt doen.

Oversluiten van een ABN AMRO-hypotheek vraagt om een aantal gegevens, op basis waarvan u de mogelijkheden kunt ontdekken. Het is bijvoorbeeld belangrijk om na te gaan wat de actuele waarde van de woning is en of u gebruik maakt van een NHG-hypotheek. Verder is het de moeite waard om vast te stellen welk bedrag er nog open staat, welke rente u nu betaalt en wat de einddatum is van de huidige rentevaste periode.

Oversluittest bij ABN AMRO

Op basis van die gegevens kunt u een oversluittest doen, voor uw ABN AMRO-hypotheek. Dat betekent dat u kunt berekenen wat de mogelijke besparing is. De besparing in maandlasten, ten opzichte van de boeterente die u in eerste instantie mogelijk dient te betalen. Daarvan is sprake op het moment dat de rentevaste periode nog een tijdje doorloopt. Tijdens het oversluiten van de hypotheek lost u eigenlijk 100 procent af, om die daarna opnieuw af te sluiten. Dat is meer dan de 10 tot 20 procent die er standaard wordt toegestaan om tussentijds af te lossen. De bank kan u daarom een boeterente berekenen.

Tip: de boeterente die u betaalt is fiscaal aftrekbaar. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan u helpen te berekenen wat de netto kosten zijn die u betaalt, ten opzichte van het voordeel dankzij lagere maandlasten.

Maximale hypotheek berekenen na oversluiten

De mogelijkheden bij oversluiten berekenen? U kunt online de berekening maken, met de lagere rente die u zal gaan betalen. Om de hypotheek van ABN AMRO over te sluiten naar ING of de Rabobank. Net als naar SNS Bank of naar Florius en een van de andere geldverstrekkers.

Binnen 1 minuut weten of u kunt oversluiten?

Doe hier de OversluitTest