Beoordeel deze pagina
9/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Rabobank

Hypotheek oversluiten bij de Rabobank: maximale hypotheek berekenen

Een hypotheek oversluiten bij de Rabobank en benieuwd wat daarbij komt kijken? U kunt de hypotheek oversluiten om te profiteren van betere voorwaarden, maar vooral de lagere rente is voor veel mensen interessant. Dankzij de lagere rentestanden van dit moment, waarvan u kunt profiteren met een nieuwe hypotheek.

Het oversluiten van een Rabobank-hypotheek leidt op die manier tot lagere maandlasten. Houd er aan de andere kant wel rekening mee dat u mogelijk een boeterente betaalt. Dat is een eenmalige vergoeding aan uw huidige hypotheekverstrekker, voor de gemiste inkomsten in de komende jaren. Als er nog sprake is van een rentevaste periode breekt u eigenlijk een contract, op basis waarvan de bank u kosten mag berekenen.

Hypotheek oversluiten naar een lagere rente

Een hypotheek oversluiten naar een lagere rente is in een aantal gevallen aantrekkelijk. Bijvoorbeeld als u de maandlasten zo ver kunt verlagen dat de hypotheek uiteindelijk goedkoper uitpakt. Net als wanneer u daarmee zorgt voor meer flexibele voorwaarden, bijvoorbeeld om meer extra aflossingen te kunnen doen waarvoor u anders steeds een boeterente zou betalen.

Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan u meer vertellen over het oversluiten van een hypotheek bij de Rabobank. Of naar de Rabobank, als u nu een hypotheek heeft bij een andere geldverstrekker. Op basis van een variabele of een vaste rente. En met aandacht voor een eventuele boeterente en het fiscale voordeel dat u daarmee kunt behalen. Inclusief de kosten voor een nieuwe hypotheek, zowel bij de geldverstrekker van uw keuze als bij de notaris.

Oversluiten van een Rabobank hypotheek

De hypotheek oversluiten van de Rabobank naar een andere geldverstrekker? U kunt online het oversluiten van uw hypotheek berekenen en een indicatie krijgen van de maandlasten die u zal gaan betalen. Bijvoorbeeld als u de hypotheek oversluit naar ING, ABN AMRO, SNS Bank of Florius. Voorkom verrassingen, door zelf alvast een berekening te maken. En vervolgens in gesprek te gaan met een onafhankelijke hypotheekadviseur, die u precies kan aangeven wat er mogelijk is, wat de kosten zijn en wat dit (op de lange termijn) oplevert.

Binnen 1 minuut weten of u kunt oversluiten?

Doe hier de OversluitTest