Beoordeel deze pagina
9,3/10 (3)
Bedankt voor uw beoordeling

SNS Bank

Hypotheek oversluiten bij SNS Bank: maximale hypotheek berekenen

Een hypotheek oversluiten van of naar SNS Bank? U kunt online berekenen wat de maximale hypotheek zou zijn op basis van de nieuwe rente of de betere voorwaarden bij een andere geldverstrekker. Waardoor u mogelijk lagere maandlasten betaalt, al kan daar aan de andere kant een boeterente tegenover staan.

Het oversluiten van een hypotheek kan een paar verschillende voordelen opleveren. Het gaat in veel gevallen om een lagere rente. Daarnaast kunt u zorgen voor een hypotheek waarmee u flexibeler bent om extra aflossingen te doen of die u gemakkelijker kunt meeverhuizen naar een andere woning.

Met of zonder boeterente oversluiten

Of er sprake is van een boeterente bij het oversluiten van een hypotheek bij SNS Bank hangt af van de resterende rentevaste periode en de gestelde voorwaarden. Het is gebruikelijk dat u jaarlijks 10 tot 20 procent van de hoofdsom boetevrij extra mag aflossen. Wilt u de hypotheek oversluiten? Dan dient u 100 procent af te lossen, om die daarna opnieuw te financieren. Dat betekent een boeterente bij een resterende rentevaste periode, omdat de bank anders inkomsten mis zou lopen waar het wel op had gerekend.

Hypotheek van SNS Bank oversluiten

Wilt u een hypotheek van SNS Bank oversluiten naar een andere bank? U kunt online berekenen wat uw mogelijkheden zijn, net als de maandlasten waar u voor kunt zorgen.

Let op: heeft u een spaardeel in een aflossingsvrije hypotheek? Oversluiten naar een lagere rente levert lagere maandlasten op, maar kan ook gevolgen hebben voor de opbouw van kapitaal voor de uiteindelijke aflossing.

U kunt zelf een berekening maken voor een eerste indicatie. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan vervolgens op een rij zetten wat oversluiten naar ING, de Rabobank, ABN AMRO of Florius tot in detail kost en aan de andere kant oplevert.

Binnen 1 minuut weten of u kunt oversluiten?

Doe hier de OversluitTest