Beoordeel deze pagina
? / 10 (0)

Rente spaarhypotheek

Denkt u na over een spaarhypotheek en bent u benieuwd naar de rente die u daarvoor betaalt? Uiteraard hangt de rente af van de specifieke hypotheekverstrekker die u kiest, net als van uw persoonlijke situatie. U kunt bij diverse banken rekenen op een salariskorting, al dient u aan de andere kant rekening te houden met mogelijke opslagen bij een relatief hoge hypotheekschuld ten opzichte van de woningwaarde. Bovendien valt de rente bij een spaarhypotheek doorgaans een fractie hoger uit als het gevolg van de aflossingsvrije hypotheek waar u gebruik van maakt.

 

Aflossingsvrije hypotheek met spaarproduct

Een spaarhypotheek is in feite eigenlijk een aflossingsvrije hypotheek, omdat u tijdens de looptijd nog geen aflossingen doet. In plaats daarvan betaalt u iedere maand de hypotheekrente en kunt u maximaal profiteren van de hypotheekrenteaftrek. Daarnaast betaalt u een premie voor een spaarproduct, waarmee u het kapitaal opbouwt om aan het eind van de looptijd de hypotheek af te kunnen lossen. Het voordeel van een spaarhypotheek is dat u zeker bent van de aflossing van de hypotheek aan het eind van de looptijd, u bent niet afhankelijk van eventuele beleggingsopbrengsten.

 

Rente spaarhypotheek

 

Rente met NHG

Daarnaast hangt de rente bij een spaarhypotheek af van het deel van de woningwaarde dat u wenst te financieren en of u gebruik maakt van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De NHG zorgt voor extra zekerheid voor de bank, wat betekent dat u een relatief scherpe rente betaalt. Financiert u aan de andere kant bijvoorbeeld 75% of 100% van de woningwaarde zonder NHG? Houd er dan rekening mee dat u mogelijk een opslag op de hypotheekrente betaalt. Dat betekent dat een spaarhypotheek een hogere hypotheekrente op kan leveren.

 

Online rente vergelijken voor spaarhypotheek

U kunt online de hypotheekrente vergelijken, zodat u na kunt gaan wat de maandlasten voor uw hypotheek zullen zijn. U heeft daarvoor onder andere de hoogte van de hypotheek nodig, net als uw bruto inkomen en bijvoorbeeld de hypotheekrente die de bank in rekening brengt. U kunt online de verschillende banken vergelijken, zodat u eenvoudig kunt nagaan wat zij u in rekening brengen en bij welke bank u het meeste voordeel kunt behalen. Een hypotheekadviseur kan u daarnaast helpen de voorwaarden te vergelijken en de beste hypotheek af te sluiten. De rente van een spaarhypotheek speelt een belangrijke rol, maar ook de overige voorwaarden zijn hiervoor van belang.