Beoordeel deze pagina
5,7/10 (3)
Bedankt voor uw beoordeling

Gratis online hypotheek berekenen

U kunt uw hypotheek berekenen met onze online module, zodat u een beeld heeft van wat er mogelijk is. Vul uw bruto jaarinkomen in, net als uw leeftijd. Wilt u de aanvraag samen met uw partner doen? Vul dan ook het bruto jaarinkomen en de leeftijd van uw partner in. Kies de rentevaste periode van uw voorkeur, zodat u ziet wat er globaal mogelijk is op basis van het totale inkomen. Gebruik hiervoor het bruto jaarinkomen, exclusief de niet-structurele bonussen of toeslagen die u heeft ontvangen.

Maximale hypotheek online berekenen

U kunt op die manier online uw maximale hypotheek berekenen. We gaan uit van de richtlijnen zoals het NIBUD die opstelt, maar ook de normen waar de banken mee werken. U kunt uw hypotheek berekenen met onze online module om na te gaan of het realistisch is om op zoek te gaan naar een koopwoning, of u voor te bereiden op een gesprek met een van onze hypotheekadviseur. Het is altijd verstandig om u in ieder geval een beeld te vormen van de mogelijkheden, zodat u ongeveer weet waar u aan toe bent. U kunt zelf uw hypotheek berekenen met onze online module, aangezien u er verder weinig tot geen financiële en technische kennis voor nodig heeft.

Maandlasten hypotheek

Wilt u de maandlasten voor uw hypotheek berekenen? U kunt uw maximale hypotheek berekenen met onze online module, maar daarnaast de maandlasten berekenen waar u mee te maken zal krijgen. Geef aan wat u jaarlijks verdient, wat de koopsom van de woning is en wat u zelf in kunt brengen. Vervolgens kunt u een hypotheekvorm kiezen en een rentevaste periode selecteren. Al deze elementen samen zorgen ervoor dat we u een beeld kunnen schetsen van de maandlasten. U kunt uw hypotheek berekenen met onze online module, zodat u goed weet wat u kunt verwachten op het moment dat u een hypotheek aangaat.

Hypotheek oversluiten

Wilt u uw hypotheek oversluiten? Ook in dat geval kunt u uw hypotheek berekenen met onze online module, zodat u weet of dit mogelijk is en u op zoek kunt gaan naar een mogelijke besparing op de kosten. U kunt daarnaast een andere hypotheekvorm selecteren, bijvoorbeeld wanneer u nu een aflossingsvrije hypotheek heeft en u het risico op een restschuld wilt verkleinen door een annuïtaire of een lineaire hypotheek af te sluiten. Uiteraard kunt u daarnaast op zoek gaan naar een lagere rente. U kunt dus uitrekenen of het voor u loont uw hypotheek over te sluiten.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.