Beoordeel deze pagina
7/10 (4)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheek berekenen online

Freddy Hoffman hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert

Wilt u uw hypotheek berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat u maximaal kunt lenen? Wilt u weten wat de maandlasten van uw hypotheek zullen zijn, of bent u benieuwd wat het u oplevert op het moment dat u uw hypotheek besluit over te sluiten? Berekenen het online, zodat u een goed beeld krijgt van waar u aan toe bent en waar u rekening mee dient te houden.

Maximale hypotheek berekenen

U kunt onder andere uw maximale hypotheek berekenen, waardoor u een indicatie krijgt van het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Ga uit van het bruto jaarinkomen dat u heeft en breng hier bijvoorbeeld eventuele andere leningen of alimentatie op in mindering. Aan de hand van deze gegevens heeft u de mogelijkheid om na te gaan wat u maximaal kunt lenen, waardoor u er achter komt of het realistisch is om een aanvraag te doen bij de verschillende banken. Wilt u weten naar welke huizen u specifiek op zoek kunt gaan, op basis van uw mogelijkheden? Ook dan is het verstandig om uw hypotheek te berekenen. Houd er rekening mee dat dit slechts tot een indicatie leidt, aangezien u vervolgens altijd een offerte bij de bank op dient te vragen en zij bijvoorbeeld uw inkomen toetsen.

Maandlasten hypotheek berekenen

U kunt daarnaast uw maandlasten berekenen om na te gaan wat de totale lasten voor uw woning zullen zijn. U kunt de maandlasten berekenen door uit te gaan van het hypotheekbedrag, in combinatie met de rente die u betaalt, de looptijd en de hypotheekvorm die u gekozen heeft. Deze elementen maken het mogelijk om zowel de rente als de aflossing te berekenen. Deze twee elementen tellen samen op tot de bruto maandlasten waar u op kunt rekenen. Uiteraard kunt u op basis daarvan ook de netto maandlasten hypotheek berekenen, door rekening te houden met het belastingpercentage dat u betaalt over uw inkomen.

Oversluiten hypotheek

Heeft u op dit moment al een hypotheek en wilt u een nieuwe hypotheek berekenen om na te gaan of het verstandig is om deze over te sluiten? Ook dat doet u natuurlijk gewoon online, waardoor u direct een beeld krijgt van de mogelijkheden. Het oversluiten van uw hypotheek levert vooral geld op wanneer uw rentevasteperiode bijna afloopt. U voorkomt daarmee een boete bij uw huidige hypotheekverstrekker, waardoor het oversluiten naar een lagere rente u wellicht een mooie besparing op kan gaan leveren.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?