Beoordeel deze pagina
5,7/10 (3)
Bedankt voor uw beoordeling

ING hypotheek oversluiten

Tim van Es hypotheekexpert
Tim van Es
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert

Hypotheek oversluiten bij ING - hoe werkt dat?

Wilt u een ING hypotheek oversluiten, of denkt u daar over na? Zelfs op het moment dat u geen plannen heeft om te verhuizen kunt u besluiten om de hypotheek over te sluiten. U kunt gebruik maken van een andere hypotheekvorm bij ING, of de hypotheek oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker. Uw hypotheekadviseur kan u op basis van uw persoonlijke situatie adviseren, door rekening te houden met kosten, opbrengsten en uw toekomstige situatie.

Overwaarde opnemen bij ING

Wilt u graag de overwaarde opnemen bij uw hypotheek van de ING? Dan kunt u nu een berekening doen en kijken hoeveel overwaarde u kunt opnemen voor een extra hypotheek. Lees alle informatie die u moet weten op de 'overwaarde opnemen berekenen'.

Overwaarde opnemen berekenen

Lagere maandlasten na oversluiten

Wilt u een ING hypotheek oversluiten om te profiteren van lagere maandlasten, nu u ziet dat u elders de mogelijkheid heeft om een meer voordelige hypotheek af te sluiten? Indien u nog een relatief hoge rente betaalt is de kans groot dat het voordelig is om de hypotheek over te sluiten. U betaalt in het vervolg dan een scherpere hypotheekrente, terwijl u gewoon kunt blijven wonen waar u woont. Houd rekening met de kosten die het oversluiten van uw ING hypotheek met zich mee kan brengen, uw hypotheekadviseur kan u helpen met het berekenen van die kosten.

Kosten bij oversluiten ING hypotheek

De kosten bij het oversluiten van een ING hypotheek bestaan uit bijvoorbeeld een boeterente, maar ook uit de kosten bij de notaris, eventuele advieskosten en taxatiekosten. Om een nieuwe hypotheek af te sluiten dient u de woning waarschijnlijk te laten taxeren, u dient advies in te winnen bij de nieuwe hypotheekverstrekker en de notaris dient de overstap officieel te maken en brengt daar kosten voor in rekening. Het is van belang om de kosten bij het oversluiten van een ING hypotheek goed op een rij te zetten, om de voordelen van bijvoorbeeld een lagere rente daar vervolgens tegenover te plaatsen.

Gratis oriënteren voor oversluiten?

Bent u benieuwd of het oversluiten van uw ING hypotheek een goede keuze vormt? Een van onze hypotheekadviseurs kan bij u langskomen voor een vrijblijvend oriënterend gesprek om samen met u te kijken of u voordeel kunt halen uit het oversluiten van uw ING hypotheek.

Gerelateerde pagina's

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?