Beoordeel deze pagina
5/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Normen oversluiten hypotheek (2016)

Het oversluiten van de hypotheek in 2016 kan een uitstekend idee zijn, dankzij de rente die op dit moment historisch laag staat. Dit betekent immers dat de maandlasten voor de hypotheek flink af zullen nemen, waardoor zelfs een boete op dit moment geen roet in het eten hoeft te gooien. Je kunt het oversluiten van de hypotheek in 2016 laten doorrekenen door een hypotheekadviseur, die aan de hand daarvan kan aangeven of het een goed idee is om dat op dit moment te doen.

Lage rentestand voor hypotheken

Je hypotheek oversluiten in 2016 is aantrekkelijk vanwege de lage rente op dit moment. Betaal je nu bijvoorbeeld nog 5% rente over een hypotheekbedrag van €225.000? De bruto rentelasten per maand bedragen dan €937,50. Indien je bij de bank een nieuwe rente van 2,65% weet af te spreken betekent dit dat de rentelasten (bruto) zullen dalen naar €514,54 per maand. Dat is gerekend inclusief een hypotheek die ineens €8.000 hoger is, vanwege een boeterente die je kunt verwachten. Over een periode van 2 - 3 jaar valt er vervolgens gemakkelijk €10.000 aan rente te besparen.

Oversluiten van de hypotheek in 2016 ondanks een boete

Het oversluiten van de hypotheek in 2016 is in veel van de gevallen de moeite waard, onder andere omdat de boeterente fiscaal aftrekbaar is. Dat betekent dat je de boete van je inkomen af mag trekken en je daar een lager netto bedrag van hoeft te betalen. Daarnaast zorg je er met de nieuwe hypotheekrente voor dat je maandelijks op de maandlasten kunt besparen, zodat het voordeel steeds verder toe zal nemen. Het oversluiten van de hypotheek in 2016 kun je door een hypotheekadviseur of de bank laten berekenen, die je precies aan kan geven wat de kosten zullen zijn en op welk voordeel je aan de andere kant kunt rekenen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.