Beoordeel deze pagina
9,2/10 (384)
Bedankt voor uw beoordeling
 · 342 beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,4/10!

Stap 1/3
Laagste rente garantie
100% onafhankelijk
Gratis en vrijblijvend

Uw persoonlijke hypotheekberekening

Wilt u ook graag weten wat u aan hypotheek kunt krijgen? U ontvangt direct na het versturen de uitslag van de berekening in uw e-mail.

Stap 1: Uw situatie

* Elke dag helpen wij 200+ mensen met een berekening op maat. Hoe vollediger u alles invult hoe nauwkeuriger de berekening wordt.

Dit kunt u verwachten

  • Wat kan ik maximaal lenen
  • In welke prijsklasse kan ik kopen
  • Wat zijn de laagste maandlasten
  • Wat is de laagste rente
  • Is oversluiten aantrekkelijk

"Fijn als iemand je helpt"

De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 17 september 2019
Alle informatie wordt natuurlijk vertrouwelijk behandeld

We vergelijken alle hypotheekverstrekkers

40+

Mensen vertrouwen op ons advies

201.286

Gegarandeerd de laagste rente

vanaf 1,00%

Over HypotheekBerekenen.nl

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs bij u aan huis komen voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,4/10!

Bereken uw hypotheek

Bereken wat u maximaal aan hypotheek kan krijgen.

U krijgt via deze berekening antwoord op de volgende vragen:

  • Wat kunt u maximaal lenen?
  • In welke prijsklasse kunt u kopen?
  • Is het interessant voor u om over te sluiten?
  • Wat worden de maandlasten?

Mogelijk wordt u gecontacteerd om de berekening door te nemen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

‘Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?’ is een veel gestelde vraag van potentiële huizenkopers. De maximale hypotheek op uw inkomen kunnen wij u vertellen. Hoeveel hypotheek u kunt krijgen is vooral afhankelijk van de hoogte van het inkomen.

In de zoektocht naar een koophuis kunt u beter vooraf weten hoeveel u kunt lenen in de vorm van een hypotheek. Op deze manier voorkomt u teleurstellingen. Na het lezen van deze pagina en het gebruik van onze “hoeveel hypotheek kan ik krijgen" tool weet u direct hoeveel u kunt lenen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen factoren

Door de zeer lage rentestand van dit moment kunt u naar verhouding veel lenen. Maar waarop baseren hypotheekverstrekkers hoeveel u kunt lenen? Hieronder hebben we de belangrijkste factoren voor u op een rij gezet. U gaat voor uzelf na of al deze factoren positief bij uw persoonlijke situatie passen, want dan kunnen wij antwoordt geven op de door u gestelde vraag: Hoeveel kan ik lenen?

1. Uw inkomen

Maar de belangrijkste factor is natuurlijk uw inkomen. Als u samen met een partner een huis koopt, kunt u het tweede inkomen ook voor een groot deel meetellen. Hypotheekverstrekkers maken gebruik van een zogenaamde woonquote. Dit is het percentage van uw inkomen dat u volgens de banken aan hypotheeklast kunt dragen. Per hypotheekverstrekker kan het verschillen wat u kunt lenen. Het is daarom belangrijk om vooraf goed te vergelijken.

2. Leeftijd

Ook uw leeftijd speelt een rol bij het berekenen van het bedrag dat u aan hypotheek kunt krijgen. Gaat u namelijk binnen 10 jaar met pensioen dan kan dit effect hebben op de hoogte van de lening.

3. Uw arbeidsovereenkomst

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat u geen hypotheek kunt krijgen wanneer u een tijdelijk contract heeft of zzp’er bent, maar dit is niet waar. Er zijn genoeg mogelijkheden. Op de arbeidsmarkt zijn tijdelijke contracten gebruikelijk, en dat weten de banken ook. Ze willen graag geld uitlenen, dus het hebben van een tijdelijk contract zegt nog niet alles. Bij een hypotheek voor ondernemers of een hypotheek voor zzp'ers gelden speciale regels.

4. Een tweede inkomen

Het inkomen van een partner nemen banken voor 70% mee in de berekening van de maximale lening in de vorm van een hypotheek. Onder het tweede inkomen wordt het inkomen van de minst verdienende partner bedoeld. Bij het kijken hoeveel hypotheek u kunt krijgen, moet u het volledige bedrag opgeven, wij zorgen wel voor de juiste berekening. Wij kunnen u snel inzicht geven in wat u qua hypotheek kunt lenen.

5. Schulden

Hoeveel u kunt lenen hangt onder andere af van uw spaargeld of schulden. Heeft u schulden, dan zullen hypotheekverstrekkers willen weten wat de hoogte van deze schulden zijn en hoe deze schulden zijn ontstaan.

Schulden verlagen het bedrag dat u kunt lenen in een hypotheek Hoeveel hypotheek u kunt krijgen wordt verlaagd door nog niet afbetaalde schulden. De maandelijkse bestedingsruimte is lager, ook als de schuld bijna volledig afbetaald is. Bijvoorbeeld een persoonlijke lening met een oorspronkelijke schuld van € 15.000 blijft voor het volledige bedrag aan schuld meetellen tot de schuld is afbetaald. Dus ook als het openstaande bedrag nog maar een paar honderd euro is. Bijvoorbeeld ook het rood kunnen staan op de betaalrekening en een private lease auto hebben een negatieve invloed op wat u op uw inkomen kunt lenen in een hypotheek.

Ook studieschulden hebben invloed Starters op de huizenmarkt ondervinden vaak last van een nog af te betalen studieschuld. De terugbetaalregelingen zijn zeer soepel, maar voor het kunnen krijgen van een hypotheek kan een studieschuld ervoor zorgen dat het kopen van een huis lastig is. Maar vaak zijn er toch nog wel mogelijkheden.

Ook dient u rekening te houden met eventuele alimentatie die u dient te betalen, wanneer u wilt weten 'hoeveel kan ik lenen?'. U dient andere consumptieve kredieten in mindering te brengen op het hypotheekbedrag waarvoor u in aanmerking komt. Dit heeft te maken met het feit dat u hierdoor minder financiële ruimte heeft, iets dat u nodig heeft om een hypotheek aan te kunnen gaan. Uiteraard zorgt ook de alimentatie voor een flinke beperking in uw financiële mogelijkheden, waardoor u ook dat mee dient te nemen op het moment dat u gaat berekenen, hoeveel hypotheek kan ik lenen.

6. Betalingsachterstanden hebben ook invloed

U kunt snel ontdekken hoeveel u kunt lenen, maar een negatieve registratie bij het BKR kan het lenen in een hypotheek onmogelijk maken. U krijgt een negatieve registratie bij betalingsachterstanden op bijvoorbeeld een doorlopend krediet of een hypotheek. Zolang deze registratie op uw naam staat wordt het lastig of zelfs onmogelijk om een hypotheek te krijgen.

7. Spaargeld

Banken zijn gek op spaargeld en u hebben extra vertrouwen in u als u een goede spaarder bent. Heeft u veel spaargeld dan kunt u dit volledig of gedeeltelijk gebruiken bij het kopen van een woning. In een hypotheek kunt u het bedrag voor de aankoop van het huis lenen, maar u kunt dit niet meer zonder eigen geld doen. Banken lenen namelijk maximaal 100% van de koopsom van het huis. Voor bijvoorbeeld de overdrachtsbelasting, de notariskosten en de advies- en bemiddelingskosten heeft u spaargeld nodig.

8. Eventuele overwaarde eerdere woning

Bij het kopen van een ander huis heeft u als voordeel dat u mogelijk gebruik kunt maken van een overwaarde in de huidige woning. Het nadeel is weer dat u deze eerst moet verkopen voordat u weet hoeveel overwaarde u echt heeft. Zolang de overwaarde nog vast zit in het huis kunt u met een overbruggingskrediet wel al rekening houden met de overwaarde. U hoeft hierdoor minder te lenen in de nieuwe hypotheek.

9. De taxatiewaarde van de woning

In delen van Nederland is er een ernstig tekort aan koophuizen. Hierdoor komt overbieden vaak voor. De potentiële kopers brengen een bod uit boven de vraagprijs. Als voor het bekostigen van het huis een hypotheek nodig is, dreigt er een probleem. Voor de hypotheek wordt het huis getaxeerd. Bij een te lage taxatiewaarde zullen banken niet bereid zijn om de lening (hypotheek) te verstrekken. Hoeveel hypotheek u kunt krijgen is namelijk ook afhankelijk van de waarde van het onderpand, dus van het huis.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij het oversluiten van een hypotheek

Heeft u op dit moment al een hypotheek met nog een hoge rente? Dan kan het voordelig zijn om uw hypotheek over te sluiten. U bent wel een boeterente verschuldigd, maar na het oversluiten profiteert u optimaal van de historisch lage hypotheekrente van dit moment. Ook bij het oversluiten toetsen banken of u het benodigde bedrag kunt lenen in een hypotheek. In sommige gevallen kunt u ook meer lenen wanneer u uw hypotheek gaat oversluiten. Dit zou bijvoorbeeld interessant kunnen zijn als u uw woning wilt verbouwen. Bespreek dit vooraf altijd met een hypotheekadviseur.

Hoeveel kan ik lenen met mijn pensioeninkomen?

Al 10 jaren voordat u de pensioenleeftijd bereikt, houden de banken bij het lenen in een hypotheek rekening met het pensioeninkomen. Dit zal over het algemeen zorgen voor een lager bedrag wat u kunt lenen. Een lager inkomen na uw pensionering is namelijk gebruikelijk. Hoeveel hypotheek u kunt krijgen kan lager zijn bij een pensioentekort.

Hoeveel kan ik lenen

Wilt u weten hoeveel hypotheek u kunt krijgen?

Wilt u weten hoeveel hypotheek u kunt krijgen? Wij helpen u verder. Met onze handige rekentools weet u direct hoeveel u kunt lenen voor het kopen van uw droomhuis. Voor meer advies en persoonlijk contact kunt u kosteloos een afspraak aanvragen voor een adviesgesprek met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zie hier voor het formulier: Adviesgesprek aanvragen.

Veel gestelde vragen in het kort

Welke belangrijke factoren bepalen de hoogte van de hypotheek?

De belangrijkste factoren zijn het inkomen, de leeftijd, de arbeidsovereenkomst van de persoon, een eventueel tweede inkomen, schulden en/of betalingsachterstanden, de hoogte van het spaargeld, eventuele overwaarde op de woning en de taxatiewaarde van de woning.

Waar kunt u het beste een berekening maken?

De snelste manier om een goede berekening te maken is door te kijken op hypotheekberekenen.nl.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij het oversluiten?

Als u een hypotheek met hoge rente heeft, kan het vaak voordelig zijn om over te sluiten. Na het oversluiten kunt u een lagere rente krijgen en ook eventueel een hogere hypotheek krijgen.

Moet ik bij het oversluiten een boeterente betalen?

Ja, op het moment dat u wilt oversluiten moet u een boeterente betalen. Dit is een bedrag dat betaald moet worden als u oversluit.

Wat is de beste manier om te weten hoeveel hypotheek u kunt krijgen?

Door een hypotheek berekening in te vullen op de website hypotheekberekenen.nl komt u er snel achter hoeveel hypotheek u kunt krijgen. Na het invullen van de berekening is het altijd goed om een gesprek aan te gaan met een hypotheekadviseur.

Conclusie: Hoeveel kan ik lenen?

Uiteindelijk zijn we allemaal benieuwd naar de vraag die ons bezighoudt: 'Hoeveel kan ik lenen?' Om deze vraag specifieke te beantwoorden is het goed om eerst de maximale hypotheek berekening in te vullen om vervolgens met een onafhankelijke hypotheekadviseur precies uit te zoeken wat er nodig is en wat u uiteindelijk dus kunt lenen.