• Laagste rente
 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en vrijblijvend

We vergelijken alle hypotheekverstrekkers

40+

Mensen vertrouwen op ons advies

201.286

Gegarandeerd de laagste rente

vanaf 3,09%

Bereken je hypotheek

Bereken wat je maximaal aan hypotheek kan krijgen.

Je krijgt via deze berekening antwoord op de volgende vragen:

 • Wat kun je maximaal lenen?
 • In welke prijsklasse kun je kopen?
 • Is het interessant voor jou om over te sluiten?
 • Wat worden de maandlasten?

Mogelijk wordt je gecontacteerd om de berekening door te nemen.

Snel naar:

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Wanneer je een woning gaat kopen is de belangrijkste vraag: wat is mijn maximale hypotheek? Veel mensen beginnen met huizen bekijken op Funda of een soortgelijke website. Dit is een logische eerste stap en we moeten eerlijk zeggen, ook de leukste.

Hiervoor is het belangrijk om eerst te weten wat jouw maximale hypotheek is. Als je weet hoeveel je kunt lenen kun je gerichter op zoek naar een woning. Online kun je gemakkelijk een goede indicatie krijgen van wat je kan lenen. Let wel op voor een accurate berekening kun je het beste in gesprek met een adviseur.

Maximale hypotheek

Om jouw maximale hypotheek te berekenen zijn er een aantal factoren die een rol spelen. De belangrijkste staan hieronder opgesomd:

 • Jouw inkomen
 • Het inkomen van je partner
 • Leeftijd
 • Soort dienstverband
 • Jouw financiële verplichtingen (bv. Persoonlijke lening)
 • Eigen geld
 • Eventuele overwaarde van een oude woning
 • De marktwaarde van de woning
 • De taxatiewaarde van de woning
 • Actuele hypotheekrente
hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Online berekenen hoeveel ik kan lenen

Om te weten wat je kan lenen kan je het beste een berekening op maat laten maken. Hiervoor zal jouw financiële situatie in kaart gebracht moeten worden. Je kunt beginnen met het maken van een online berekening voor een indicatie van jouw maximale leencapaciteit.

Zo weet je ongeveer hoeveel je kunt lenen en kan de zoektocht naar een woning beginnen! Je kunt maximaal 100% van de waarde van een huis lenen als hypotheek. Als je verduurzamingen wilt mee financieren mag je extra lenen tot 106% van de waarde van het huis.

Je kan via ons formulier een indicatieve berekening maken. Daarna wordt er contact opgenomen om een berekening op maat te maken. Zo weet je exact hoeveel je kunt lenen en kan de huizenjacht beginnen.

Hypotheekbedrag berekenen met een adviseur

Hypotheekadvies op maat: ontdek hoeveel jij maximaal kunt lenen met een kosteloos eerste gesprek. Bijna elke adviseur biedt een vrijblijvend en kosteloos gesprek aan om jouw financiële situatie te bespreken. Ook kunnen zij helpen met een berekening op maat.

Wij werken samen met circa 300 adviseurs door heel Nederland. Wij matchen je aan de adviseur die het beste antwoord kan geven op jouw vragen. Tijdens het gesprek ontdek je onder andere:

De beste hypotheekverstrekker

De beste geldverstrekker kiezen is niet alleen afhankelijk van de goedkoopste of populairste aanbieder. Het belangrijkste is dat de geldverstrekker aansluit op jouw specifieke situatie en wensen.

Elke aanbieder richt zich weer op een andere doelgroep. Sommige banken richten zich op ondernemers, waar andere beter aansluiten bij starters. Schakel dus altijd een adviseur in, zodat alle banken met elkaar vergeleken worden. Op die manier is de kans het grootst dat je de beste hypotheek voor jou vindt.

Wij bieden een overzicht van geldverstrekkers en werken met onafhankelijke adviseurs om de beste hypotheek te kiezen. Dus, wil je weten wat je maximaal kunt krijgen? Bereken dan direct wat je maximaal kunt lenen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Door een online berekening in te vullen hierboven kom je er snel achter hoeveel je kunt krijgen. We raden aan een adviseur te spreken na het invullen van de berekening.

Hoe wordt mijn hypotheek berekend?

Hoeveel je kan lenen hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste zijn: het inkomen van jou en je partner, leeftijd, schulden en dienstverband. Via onze rekentools kun je gemakkelijk een indicatie krijgen van je maximale hypotheek.

hoeveel minder hypotheek krijg ik door mijn studieschuld?

Het exacte bedrag dat je minder kunt lenen voor een hypotheek door je studieschuld is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je inkomen, de rentestand en de aflosperiode van je studieschuld. In Nederland wordt bij het berekenen van de maximale hypotheek rekening gehouden met je studieschuld, omdat het invloed heeft op je maandelijkse financiële verplichtingen.

Hypotheek berekenen online: is het betrouwbaar?

Onze online berekening geeft een goede indicatie van je maximale hypotheek, gebaseerd op de belangrijkste gegevens. Voor een precieze berekening raden wij aan om in gesprek te gaan met een adviseur. Het zal per bank verschillen hoeveel zij jou exact willen lenen. Het is daarom goed om met een onafhankelijk adviseur te kijken naar de mogelijkheden.

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee