Stap 1/3
 • Laagste rente garantie
 • 100% onafhankelijk

Jouw persoonlijke hypotheekberekening

Wil jij ook graag weten wat u aan hypotheek kunt krijgen? Je ontvangt direct de uitslag van de berekening per e-mail.


Jouw situatie

* Elke dag helpen wij 200+ mensen met een berekening op maat. Hoe vollediger je alles invult hoe nauwkeuriger de berekening wordt.

We vergelijken alle hypotheekverstrekkers

40+

Mensen vertrouwen op ons advies

201.286

Gegarandeerd de laagste rente

vanaf 1,80%

Bereken je hypotheek

Bereken wat je maximaal aan hypotheek kan krijgen.

Je krijgt via deze berekening antwoord op de volgende vragen:

 • Wat kun je maximaal lenen?
 • In welke prijsklasse kun je kopen?
 • Is het interessant voor jou om over te sluiten?
 • Wat worden de maandlasten?

Mogelijk wordt je gecontacteerd om de berekening door te nemen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Wanneer je een woning gaat kopen is de belangrijkste vraag: wat is mijn maximale hypotheek? Veel mensen beginnen met huizen bekijken op Funda of een soortgelijke website. Dit is een logische eerste stap en we moeten eerlijk zeggen, ook de leukste.

Hiervoor is het belangrijk om eerst te weten wat jouw maximale hypotheek is. Als je weet hoeveel hypotheek je kunt krijgen kun je gerichter op zoek naar een woning. Online kun je gemakkelijk een goede indicatie krijgen van wat je kan lenen. Let wel op voor een accurate berekening kun je het beste in gesprek met een adviseur.

Maximale hypotheek

Om jouw maximale hypotheek te berekenen zijn er een aantal factoren die een rol spelen. De belangrijkste staan hieronder opgesomd:

 • Bruto jaarinkomen
 • Bruto jaarinkomen partner
 • Leeftijd
 • Arbeidsovereenkomst
 • Schulden (bv. Persoonlijke lening)
 • Betaalachterstanden
 • Spaargeld
 • Eventuele overwaarde van een oude woning
 • De taxatiewaarde van de woning
 • Actuele hypotheekrente
hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Online berekenen hoeveel ik kan lenen

Om exact te weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen, is het belangrijk een hypotheek berekening op maat te maken. Hiervoor zal jouw financiële situatie in kaart gebracht moeten worden. Je kunt beginnen met het maken van een online berekening voor een indicatie van jouw maximale leencapaciteit. Op deze manier weet je ongeveer hoeveel je kunt lenen en kan de zoektocht naar een woning beginnen.

Via onze website Hypotheekberekenen.nl kun je via onze formulieren een indicatieve berekening maken. Daarna wordt er contact opgenomen om te kijken of het zinvol is een berekening op maat te maken. Zo weet je exact hoeveel je kunt lenen en kan de huizenjacht beginnen.

Hypotheekbedrag berekenen onafhankelijke adviseur

Vrijwel elke onafhankelijk hypotheekadviseur biedt een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. In dit gesprek bespreek je samen met de adviseur de mogelijkheden. Meestal maak je gelijk een accurate berekening.

Wij werken samen met circa 300 adviseurs door heel Nederland. O.b.v. jouw gegevens matchen we je aan de hypotheekadviseur die het beste antwoord kan geven op jouw vragen. Tijdens het gesprek met de adviseur ontdek je onder andere:

 • Jouw maximale hypotheek
 • De beste rente
 • en of je bijvoorbeeld voor een lineaire- of annuïtaire hypotheek moet gaan.

De beste hypotheekverstrekker

De beste hypotheekverstrekker is niet per definitie de goedkoopste, populairste of grootste aanbieder op de markt. Het belangrijkste is dat de hypotheekverstrekker aansluit op jouw specifieke situatie en wensen. Een overzicht van de verschillende hypotheekverstrekkers vind je hier.

Elke aanbieder richt zich weer op een andere doelgroep. Sommige banken richten zich op ondernemers, waar andere beter aansluiten op starters. Raadpleeg dus altijd een onafhankelijke adviseur, zodat alle banken met elkaar vergeleken worden. Op die manier is de kans het grootst dat je de beste hypotheek voor jou vindt.

Dus is jouw vraag hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Bereken dan direct wat jouw maximale hypotheek. Zo bepaal je welke woning tot de mogelijkheden behoort en ben je voorbereid op het afsluiten van een hypotheek.

Hoe wordt de maximale hypotheek berekend?

Hoeveel je kunt lenen hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste zijn: je inkomen, het inkomen van een eventuele partner, je leeftijd, je schulden en je dienstverband. Via onze berekentools kun je gemakkelijk een indicatie krijgen van je maximale hypotheek.

Heeft de studieschuld invloed op de hypotheek?

Als je een studieschuld hebt, moet je maandelijks aflossen. Dit heeft invloed op de bestedingsruimte van je inkomen. De maximale hypotheek zal hierdoor lager worden. Zo weet de hypotheekverstrekker zeker dat de maandlasten voor jou draagbaar zijn.

Is een online hypotheekberekening betrouwbaar?

Als je online je maximale hypotheek gaat berekenen komt dit bedrag zeker in de buurt van wat je bij een bank kunt gaan lenen, maar het is slechts een goede indicatie gebaseerd op de belangrijkste gegevens. Het zal per bank verschillen hoeveel zij jou exact willen lenen. Het is daarom goed om met een onafhankelijk hypotheekadviseur te kijken naar de verschillende factoren, mogelijkheden en hypotheekverstrekkers.

Wat is de beste manier om te weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen?

Door een online hypotheekberekening in te vullen op de website HypotheekBerekenen.nl kom je er snel achter hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Na het invullen van de berekening is het altijd goed om een gesprek aan te gaan met een hypotheekadviseur.

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee