Het belangrijkste in het kort
De ING is een bank voor iedereen; jong en oud, arm en rijk, zpp’ers, mkb’s en grote corporaties. De ING wil zowel particulieren als ondernemingen in staat stellen om hun dromen, hoe groot of klein ze ook zijn, te verwezenlijken door ze op financieel gebied te ondersteunen. Daar hoort uiteraard ook het aanbieden van hypotheken bij.
Overzicht van deze pagina
Wist u dat:
- De ING 8 miljoen particuliere klanten heeft in Nederland
- De ING in 1991 is ontstaan door een fusie tussen Nationale Nederlanden de Postbank groep
- De ING meer dan 220 kantoren heeft in Nederland
- De ING in meer dan 40 landen actief is
De ING biedt zeer goede hypotheekvoorwaarden aan. Ze hanteren een simpel rentebeleid: zowel nieuwe cliënten als bestaande cliënten krijgen dezelfde rente aangeboden. Vergelijk de ING met andere hypotheekverstrekkers om te kijken welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie.
De ING is een wereldwijd opererende bank. Het is een strak georganiseerde organisatie, waardoor zij uitermate geschikt is voor (toekomstige) huiseigenaren met een inzichtelijke inkomstensituatie. Voor ondernemers is deze bank niet de meest populaire keuze, maar voor particulieren in loondienst is de ING een goede partij.
Hypotheekvormen bij ING
Bij de ING heb je keuze uit de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek, maar er zijn daarnaast nog andere opties. Zo heeft de ING de bankspaarhypotheek en een aflossingsvrije hypotheek. Je kunt bij de ING ook een overbruggingshypotheek afsluiten of een beleggingspand financieren. Wij zullen deze hypotheekvormen nader toelichten.
Lineaire hypotheek
- Vaste einddatum
- Elke maand een vast bedrag aflossen
- Zekerheid dat je de hypotheek aflost
Annuïteitenhypotheek
- Vaste einddatum
- Maandbedrag bestaat uit rente en aflossing
- Je lost periodiek af
Bankspaarhypotheek
Een bankspaarhypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije lening en een bankspaarrekening. Je spaart en leent tegelijkertijd. De maandelijkse lasten bestaan uit hypotheekrente en een bedrag dat je inlegt om te sparen. De spaarrekening is verpand aan de bank. Tijdens de looptijd van de hypotheek kun je niet zelf beschikken over het gespaarde vermogen. Met het opgebouwde kapitaal wordt de lening afbetaald aan het einde van de looptijd.
Let op!
Het afsluiten van de bankspaarhypotheek is mogelijk als je reeds een hypotheek hebt op basis van vermogensopbouw in box 1. Als je huidige hypotheek op basis van een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) of Spaarrekening Eigen Woning (SEW) is afgesloten, kun je de hypotheek ook onder bepaalde voorwaarden omzetten naar een Bankspaarhypotheek bij de ING.
Aflossingsvrije hypotheek
Bij deze hypotheekvorm los je pas aan het einde van de looptijd de gehele hypotheek af. Gedurende de gehele looptijd betaal je enkel rente over de lening. De looptijd en een rentevaste periode bepaal je zelf. Je kunt de hypotheek aan het einde van de looptijd aflossen met eigen vermogen, maar ook door het huis te verkopen en met de opbrengst de hypotheek af te lossen. Tijdens de looptijd kan men bij de ING ieder jaar 10% boetevrij aflossen. Het maandbedrag aan rente wordt opnieuw berekend als je tijdens de looptijd een deel van de hypotheek aflost.
Let op!
Je kunt slechts 50% van de aankoopprijs van de woning financieren door middel van een aflossingsvrije hypotheek. De overige 50% kunt je betalen met eigen geld of leen je door middel van een andere hypotheekvorm.
Overbruggingshypotheek
Wanneer je een nieuwe woning wil kopen, maar nog niet beschikt over de overwaarde uit je huidige woning kun je kiezen voor een overbruggingshypotheek. Dit is een tijdelijke hypotheek waarbij je niet aflost. Gedurende de looptijd betaal je enkel rente. Zodra je de woning hebt verkocht en je over de overwaarde beschikt, kun je de hypotheek aflossen. Je kunt bij de ING alleen een overbruggingshypotheek afsluiten wanneer je ook een ING hypotheek afsluit voor je nieuwe woning. Let op! De hypotheken op je huidige en nieuwe woning mogen maximaal twee jaar naast elkaar bestaan.
Beleggingspand financieren
Als je van plan bent om een pand aan te kopen als belegging is de beleggingspand hypotheek van de ING een mogelijkheid voor jou. Je kunt de aankoop van het pand deels financieren door middel van deze hypotheek. Financiering is bij de ING mogelijk vanaf 75.000 euro. Let wel, wanneer je een beleggingspand wil financieren kan dat ook een zakelijke financiering zijn. Door de wetgeving voor hypotheken is het voor de hypotheekverstrekker belangrijk om te weten of je als consument handelt.
Maximale hypotheek bij ING
De maximale hypotheek bij ING berekenen? ING schetst voor jou het maximaal te lenen bedrag. Daarnaast krijg je een overzicht van de aankoopkosten, het rentepercentage en de bruto maandlasten die je kunt verwachten. Op die manier ontstaat er een duidelijk beeld van wat jouw mogelijkheden zijn. Hou er rekening mee dat het gaat om een indicatie, omdat alleen een daadwerkelijke offerte een officiële aanbieding doet voor de maximale hypotheek bij ING.
Hypotheek oversluiten bij ING – hoe werkt dat?
Ook wanneer je geen verhuisplannen hebt, kan het een goed idee zijn om je hypotheek over te sluiten. Zo kun je wellicht besparen op de maandlasten door een lagere hypotheekrente. Of misschien loopt je hypotheek binnenkort af? Ook dan is oversluiten een mogelijkheid. Je kunt gebruik maken van een andere hypotheekvorm bij ING, of de hypotheek oversluiten van een andere hypotheekverstrekker naar de ING en vice versa. Hou er rekening mee dat het oversluiten van uw ING hypotheek kosten met zich mee kan brengen. Jouw hypotheekadviseur kan je op basis van jouw persoonlijke situatie adviseren, door rekening te houden met kosten, opbrengsten en je toekomstige situatie.
Kosten bij oversluiten ING hypotheek
De kosten bij het oversluiten van een ING hypotheek bestaan uit bijvoorbeeld een boeterente, maar ook uit de kosten bij de notaris, eventuele advieskosten en taxatiekosten. Om een nieuwe hypotheek af te sluiten dien je de woning waarschijnlijk te laten taxeren, je dient advies in te winnen bij de nieuwe hypotheekverstrekker en de notaris dient de overstap officieel te maken en brengt daar kosten voor in rekening. Het is van belang om de kosten bij het oversluiten van een ING hypotheek goed op een rij te zetten, om de voordelen van bijvoorbeeld een lagere rente daar vervolgens tegenover te plaatsen. Je hypotheekadviseur kan je helpen met het berekenen van die kosten.
Gratis oriënteren voor oversluiten?
Ben je benieuwd of het oversluiten van je ING hypotheek een goede keuze is? Een van onze hypotheekadviseurs kan bij je langskomen voor een vrijblijvend oriënterend gesprek om samen met jou te kijken of je voordeel kunt halen uit het oversluiten van je ING hypotheek. Bereken hier of het oversluiten van jouw hypotheek een mogelijkheid is.
Overwaarde opnemen bij ING
Ook wanneer je niet gaat verhuizen is het profiteren van overwaarde mogelijk. Door de stijging van de woningwaarde kan het zijn dat je woning in een lagere risicoklasse valt waardoor de rente ook lager wordt. Je kunt bij een hypotheek zonder NHG eenvoudig een rentewijziging aanvragen. Wellicht wil je de overwaarde liever gebruiken om een vakantiehuis te kopen, voor je kinderen of voor andere zaken. Om te bepalen of je een nieuwe hypotheek of een verhoging van de huidige hypotheek kan krijgen is zowel de gestegen waarde als je inkomen van belang. Samen met een hypotheekadviseur kun je kijken wat de mogelijkheden zijn.
Wil je graag de overwaarde opnemen bij je ING hypotheek? Dan kun je nu een berekening doen en kijken hoeveel overwaarde je kunt opnemen voor een extra hypotheek.
Bereken: hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij ING?
Zelf berekenen hoeveel hypotheek je kunt krijgen bij ING? Laat de mogelijkheden vergelijken, bijvoorbeeld ten opzichte van Argenta, SNS Bank, Florius, Obvion, Allianz en Aegon hypotheken. Je kunt online de maximale hypotheek berekenen, met de rentevaste periode die je voor ogen heeft, bijvoorbeeld om de rente voor 5 jaar, 10 jaar of een andere periode vast te zetten. Annuïtair of lineair, met of zonder aankoopmakelaar en met of zonder ING. Een onafhankelijke hypotheekadviseur helpt je de maximale ING hypotheek te berekenen, zodat je goed weet wat er mogelijk is.
Veelgestelde vragen
Welke andere producten biedt ING Hypotheken aan?
ING Groep biedt een uitgebreid assortiment aan op het gebied van bankieren, verzekeringen en vermogensbeheer. Zo kun je naast het afsluiten van de hypotheek ook bij de ING terecht voor sparen, beleggen, lenen, pensioen en verzekeren.
Kan ik mijn hypotheek oversluiten bij ING?
Het oversluiten van uw hypotheek bij de ING is mogelijk. Wel kunnen er kosten in rekening worden gebracht als je de lopende hypotheek laat aanpassen of overstapt naar een andere hypotheekverstrekker.
Welke speciale hypotheken heeft ING?
ING hypotheken heeft de overbruggingshypotheek en daarnaast is er de mogelijkheid om een beleggingspand te financieren met de ING hypotheek.
Welke kosten komen er kijken bij het afsluiten van een hypotheek bij de ING?
Bij het kopen van een woning en het afsluiten van de hypotheek komen verschillende kosten kijken. Je moet rekening houden met notariskosten, taxatiekosten, kosten koper en de kosten van de aankoopmakelaar. Bij de ING betaal je tevens advieskosten voor het persoonlijke hypotheek adviesrapport dat wordt gemaakt voor je. Ook wanneer je een bestaande hypotheek gaat wijzigen betaal je mogelijk advieskosten. Bij onze onafhankelijke hypotheekadviseurs is het mogelijk om kosteloos en vrijblijvend een eerste adviesgesprek te krijgen.