Beoordeel deze pagina
9,3/10 (11)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekadviseur

Bij het kiezen van een hypotheek kunt u niet zonder een deskundige hypotheekadviseur. Een adviseur weet waar u op moet letten, waar de valkuilen liggen en stelt de vragen waar u zelf wellicht nog niet aan heeft gedacht. Dankzij een passende hypotheek met een scherpe hypotheekrente en betere voorwaarden kunt u de kosten van een hypotheekadviseur snel terugverdienen.

Een hypotheekadviseur doet meer dan alleen adviseren. Achter de schermen moet er veel gebeuren vóór de uiteindelijke overdracht van het huis bij de notaris. De hypotheekadviseur regelt het voor u.

Snel naar:

Hypotheek afsluiten

Bij de bank of via een onafhankelijk hypotheekadviseur?

U kunt rechtstreeks bij een bank aankloppen en in gesprek gaan met hun hypotheekadviseurs. Bijvoorbeeld bij de bank waar u ook een betaalrekening heeft. Direct naar de bank gaan heeft wel een groot nadeel. De meeste banken bieden uitsluitend de hypotheken uit het eigen assortiment aan. Dit betekent dat de verschillende hypotheekverstrekkers niet vergeleken worden om te kijken welke hypotheek het beste bij u past.

Bij een onafhankelijk hypotheekadviseur worden tientallen verschillende geldverstrekkers meegenomen in het advies en de vergelijking. De onafhankelijkheid zorgt voor lagere hypotheeklasten, want de kans is groot dat uw eigen bank niet de laagste hypotheekrente aanbiedt van de gehele markt. Daarnaast is het ook goed mogelijk dat hypotheken van de andere verstrekkers beter aansluiten bij uw wensen. Zo verschilt het per geldverstrekker of een hypotheek mee te verhuizen is naar een volgende woning en of de hypotheekrente automatisch daalt door af te lossen of wanneer de waarde van uw woning stijgt.

De taken van hypotheekadviseur

De werkzaamheden van een adviseur zijn tweeledig. U kunt de taken als volgt onderverdelen:

  • Het adviseren en het bemiddelen De eerste stap is het adviseren van potentiële kopers. Voordat u een huis koopt, wilt u weten of de benodigde hypotheek ook haalbaar is. Ook moeten de hypotheeklasten passen binnen uw budget. Hierbij hoort ook het contact met de geldverstrekkers en het uitpluizen van de voorwaarden. De hypotheek moet namelijk zo goed mogelijk aansluiten op de wensen. Na het accepteren van een offerte, start de volgende fase;
  • Begeleiding van de aanvraag tot de overdracht van het huis bij de notaris Na het ondertekenen van de offerte is het de taak van de hypotheekadviseur om de aanvraag om te zetten naar een hypotheek. Ook moet het geld op tijd bij de notaris op de rekening staan.

Bestaat een gratis hypotheekadvies?

Het adviseren en het regelen van de hypotheek kost tijd en geld. Toch kunt u bij een hypotheekadviseur onafhankelijk en vrijblijvend hypotheekadvies krijgen. In het eerste gesprek bepalen wij wat u maximaal aan hypotheek kunt krijgen en welke hypotheeklasten eruit voortvloeien. Na dit gesprek weet u grotendeels al wat u kunt verwachten aan maandlasten de komende jaren. U kunt inschatten of de financiering voor u haalbaar is. Wanneer u besluit dat u de hypotheek wil gaan afsluiten zijn er wel kosten verbonden aan het vervolgtraject. Voor een goedkoop hypotheekadvies bent u bij ons aan het juiste adres.

Plan een kosteloos gesprek met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Adviesgesprek aanvragen

Wat zijn de kosten van hypotheekadvies?

De kosten zijn afhankelijk van uw situatie en wat u aan de hypotheekadviseur overlaat. Als u een starter bent zijn de kosten waarschijnlijk lager dan wanneer u een ondernemer bent. Simpelweg omdat het regelen van een hypotheek voor een starter eenvoudiger is dan een hypotheek voor een ondernemer. Ook voor een doorstromer die nog een eigen huis op naam heeft of deze al verkocht heeft, zal er meer moeten worden geregeld door de hypotheekadviseur, wat resulteert in hogere kosten. De kosten van de hypotheekadviseur variëren van ongeveer € 2.000,- tot € 3.500,-. Let wel: dit gaat om het vervolgtraject bij het afsluiten van een hypotheek. Het eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Sommige banken hanteren lagere tarieven, omdat ze geen onafhankelijk hypotheekadvies bieden. Ze bieden een beperkt aanbod aan hypotheken en geven daardoor ook een beperkter advies dan een onafhankelijk adviseur.

Kunt u zonder een hypotheekadvies?

Er zijn meerdere aanbieders van online hypotheken. Tegen een relatief laag tarief kunt u bij deze aanbieders een hypotheek kiezen en afsluiten. Het indienen van de stukken die voor de hypotheek noodzakelijk zijn moet u zelf uploaden. De kosten van het hypotheekadvies houdt u op deze manier laag, maar er wordt wel uitgegaan van enige kennis van zaken.

Goed onafhankelijk hypotheekadvies

Een goede hypotheekadviseur kijkt verder dan alleen het afsluiten van de hypotheek zelf. Een hypotheek is immers meer dan alleen een lening voor een huis. De onafhankelijke adviseur kijkt ook samen met u naar de toekomst. In het leven kan het namelijk tegenzitten. Er kunnen zich tal van situaties voordoen waardoor uw inkomen terugvalt. Zo kunt u arbeidsongeschikt raken of u baan verliezen. Hier kan al op geanticipeerd worden bij het afsluiten van de hypotheek. Dat is ook gelijk de toegevoegde waarde van een onafhankelijke hypotheekadviseur. Hij of zij kijkt verder dan alleen het financieren van het aan te kopen huis.

Afspraken met de hypotheekadviseur over de nazorg De hypotheek wordt met behulp van de hypotheekadviseur afgestemd op uw huidige situatie, maar in de komende jaren kan er een hoop veranderen. Met de hypotheekadviseur kunt u daarom ook afspraken maken over de nazorg.

Mogelijk staat u over vijf of tien jaar weer voor een keuze wat u gaat doen met uw bestaande hypotheek. Wellicht gaat u voor een nieuwe rentevaste periode of u wilt de hypotheek oversluiten, omdat u wilt verhuizen. U kunt afspraken maken over de nazorg en over de kosten die de onafhankelijke hypotheekadviseur hiervoor in rekening brengt.

De hypotheek volledig aflossen bij overlijden? Bij overlijden van één van de huiseigenaren is het ideaal om de hypotheek volledig af te laten lossen met een uitkering uit een overlijdensrisicoverzekering. Soms kan een gedeeltelijke aflossing ook voldoende zijn. Laat u hierin goed adviseren, zodat bij overlijden van u of uw partner dergelijke zaken goed geregeld zijn.

Een hypotheekadviseur bij de verhuurhypotheek

Bent u op zoek naar de juiste verhuurhypotheek of een tweede hypotheek? Ook dan kan een hypotheekadviseur kan u helpen. De mogelijkheden voor het afsluiten van een tweede hypotheek of een verhuurhypotheek zijn sterk afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De hypotheekadviseur kan samen met u kijken naar de mogelijkheden. Meer informatie over een verhuurhypotheek kunt u direct aanvragen via hypotheekberekenen.nl.

Adviesgesprek met een onafhankelijk adviseur

Als u een nieuw huis wilt gaan kopen is het verstandig om met een hypotheekadviseur in gesprek te gaan. De aankoop van een huis is immers een grote financiële beslissing en een hypotheek sluit u af voor een lange tijd. Bij een onafhankelijk adviseur kunt u terecht voor betrouwbaar en deskundig advies.

Maak nu vrijblijvend een afspraak met een onafhankelijk hypotheekadviseur bij u in de buurt.

Adviesgesprek aanvragen

Veelgestelde vragen

Hoe kunt u de hypotheekadvieskosten nog verder verlagen?

Goedkoop hypotheekadvies is mogelijk zonder in te leveren op de kwaliteit. Het besparen is eenvoudig! Ga niet naar een willekeurige hypotheekadviseur. Ga voor de kwalitatief beste hypotheekadviseur, maar dan tegen een eerlijke prijs. Wij kunnen u daarmee helpen. U kunt vrijblijvend hypotheekadvies inwinnen bij meerdere adviseurs.

Wat kan ik verwachten van een gesprek met een onafhankelijk hypotheekadviseur?

Een onafhankelijk hypotheekadviseur wil voor u de beste hypotheek vinden. Tijdens het gesprek kijken jullie samen naar de mogelijkheden en beantwoordt de adviseur al uw vragen. Onze adviseurs kijken naar het aanbod van alle verschillende Nederlandse banken en hypotheekverstrekkers. Bij onafhankelijk hypotheekadviseur weet u dan ook zeker dat de adviseur een hypotheek vindt die het beste aansluit op uw persoonlijke situatie. Het eerste gesprek is bovendien gratis en geheel vrijblijvend.

Kan ik de advieskosten meefinancieren in mijn hypotheek?

Of u de advieskosten van een hypotheekadviseur kunt meefinancieren is afhankelijk van de woningwaarde en uw hypotheek, omdat u maximaal 100% van de woningwaarde aan hypotheek kan afsluiten. De advieskosten zijn in ieder geval altijd fiscaal aftrekbaar.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?