Beoordeel deze pagina
9,7/10 (7)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheekadviseur

Een hypotheekadviseur kunt u niet zonder bij het kiezen van de best passende hypotheek. De hypotheekadviseur weet waar u op moet letten bij het uitkiezen van een hypotheek. Een hypotheekadvies kleven kosten aan, maar de kosten van hypotheekadvies verdient u snel terug door een scherpere hypotheekrente en betere voorwaarden.

"Door de hypotheekadviseur wisten wij snel hoeveel hypotheek wij bij welke bank we konden krijgen" .
- Pieter & Klazien

Een hypotheekadviseur doet meer dan alleen maar een hypotheekadvies en offertes opvragen en doorsturen naar de geldverstrekker. Achter de schermen moet er veel gebeuren vóór de uiteindelijke overdracht van het huis bij de notaris.

Hypotheek afsluiten bij de bank of via een onafhankelijk hypotheekadvies?

U kunt rechtstreeks bij de bank waar ook uw betaalrekening loopt een hypotheek afsluiten, maar het heeft wel een groot nadeel. De meeste banken bieden uitsluitend de hypotheken uit het eigen assortiment aan. Bij een onafhankelijk hypotheekadvies worden tientallen verschillende geldverstrekkers meegenomen in het advies en de vergelijking. De onafhankelijkheid zorgt voor lagere hypotheeklasten, want de kans is groot dat uw huisbank niet de laagste hypotheekrente aanbiedt van de gehele markt. Daar komt nog bij dat de hypotheken van de andere verstrekkers mogelijk ook beter aansluiten bij uw wensen. Het verschilt bijvoorbeeld per geldverstrekker of een hypotheek mee te verhuizen is naar een volgende woning en of de hypotheekrente automatisch daalt door het aflossen en het meer waard worden van uw huis.

Bestaat een gratis hypotheekadvies?

Hypotheekadviseur

Het adviseren en het regelen van de hypotheek kost tijd, en dus ook geld. Maar toch krijgt u van ons onafhankelijk vrijblijvend hypotheekadvies. In het eerste gesprek bepalen wij wat u maximaal aan hypotheek kunt krijgen en welke hypotheeklasten eruit voortvloeien. Na dit gesprek weet u grotendeels al wat u kunt verwachten aan maandlasten de komende jaren. Ook kunnen we al goed inschatten of het afsluiten van een hypotheek voor u haalbaar is. Het vervolgtraject is uiteraard niet gratis, maar voor een goedkoop hypotheekadvies bent u bij ons aan het juiste adres.

Wat is de taak van een hypotheekadviseur?

De werkzaamheden zijn tweeledig. U kunt de taken als volgt onderverdelen:

  • Het adviseren en het bemiddelen – de eerste stap is het adviseren van potentiële huizenkopers. Voordat u een huis koopt, wilt u weten of de benodigde hypotheek ook haalbaar is. Ook moeten de hypotheeklasten passen binnen uw budget. Hierbij hoort ook het contact met de geldverstrekkers en het uitpluizen van de voorwaarden. De hypotheek moet namelijk zo goed mogelijk aansluiten op de wensen. Na het accepteren van een offerte, start de volgende fase;
  • Begeleiding van de aanvraag tot de overdracht van het huis bij de notaris – Na het ondertekenen van de offerte is het de taak van de hypotheekadviseur om de aanvraag om te zetten naar een hypotheek. Ook moet het geld op tijd bij de notaris op de rekening staan.

Wat zijn de kosten van hypotheekadvies?

De hoogte van de kosten is ook afhankelijk van wat u zelf doet en wat u aan de hypotheekadviseur overlaat. Kiezen voor online hypotheekadvies zorgt voor een korting op de kosten. Een hypotheek voor een starter is eenvoudiger in vergelijking met een hypotheek voor een doorstromer. Dat is een koper die nog een eigen huis op naam heeft of deze al verkocht heeft. De kosten variëren van ongeveer € 2.000,- tot € 3.500,-. Banken hanteren lagere tarieven, omdat ze geen onafhankelijk hypotheekadvies bieden. Ze hebben namelijk maar een beperkte keuze in hypotheken.

hypotheekadvies

Kunt u zonder een hypotheekadvies?

Er zijn meerdere aanbieders van online hypotheken. Tegen een concurrerend tarief kunt u bij deze aanbieders een hypotheek kiezen en afsluiten. Het indienen van de stukken die voor de hypotheek noodzakelijk zijn moet u zelf uploaden. De kosten van het hypotheekadvies houdt u laag, maar er wordt wel uitgegaan van enige kennis van zaken. Dat moet ook wel, want u kiest zelf de hypotheek die het beste bij u en uw situatie past. U moet het dus deels zonder hypotheekadvies doen. Zo houdt u de kosten voor het hypotheekadvies inderdaad laag, maar let wel goed op wat u afsluit. U kunt in grote lijnen een online hypotheekadvies krijgen en voor de rest ligt er een grotere taak bij uzelf.

De hypotheekadviseur helpt u bij de verhuurhypotheek

Bent u op zoek naar de juiste verhuurhypotheek of een tweede hypotheek dan een een hypotheekadviseur u hierbij heel goed helpen. Een afsluiten van een tweede hypotheek of een verhuurhypotheek is erg gericht op een persoonlijke situatie en dit is voor iedereen anders. Nu direct informatie over een verhuurhypotheek aanvragen, is mogelijk via hypotheekberekenen.nl.

Hoe kunt u de hypotheekadvies kosten nog verder verlagen?

Goedkoop hypotheekadvies is mogelijk zonder in te leveren op de kwaliteit. Het besparen is eenvoudig! Ga niet naar een willekeurige hypotheekadviseur. Ga voor de kwalitatief beste hypotheekadviseur, maar dan tegen een eerlijke prijs. Wij kunnen u daarmee helpen. U kunt vrijblijvend hypotheekadvies inwinnen bij meerdere adviseurs.

Onafhankelijke hypotheekadviseur

Een goede onafhankelijke hypotheekadviseur kijkt verder dan alleen de hypotheek

Het afsluiten van een hypotheek is meer dan het afsluiten van een lening voor een huis. De hypotheekadviseur kijkt ook samen met u verder dan alleen naar het heden. In het leven kan het namelijk tegenzitten. U kunt arbeidsongeschikt raken of u verliest uw baan. Ook kunnen er zich situaties voordoen dat uw inkomen terugvalt. Hier kan al op geanticipeerd worden bij het afsluiten van de hypotheek. Dat is ook gelijk de toegevoegde waarde van een onafhankelijke hypotheekadviseur. Hij of zij kijkt verder dan alleen het financieren van het aan te kopen huis.

Laat u de hypotheek volledig aflossen bij overlijden?

Bij overlijden van één van de huiseigenaren is het ideaal om de hypotheek volledig af te laten lossen met een uitkering uit een overlijdensrisicoverzekering. Maar een gedeeltelijke aflossing kan ook voldoende zijn en geeft ook nog een besparing op de maandlasten. Laat u hierin goed adviseren. Bij overlijden van u of uw partner moet het namelijk wel goed geregeld zijn.

Afspraak hypotheekadviseur

Maak ook afspraken met de hypotheekadviseur over de nazorg

De hypotheek wordt samen met uw onafhankelijke hypotheekadviseur afgestemd op uw huidige situatie, maar in de komende tientallen jaren kan er veel veranderen. Met de hypotheekadviseur kunt u afspraken maken over de nazorg. Over 5 jaren heeft u mogelijk weer andere wensen of staat u voor een keuze wat u met de hypotheek gaat doen. Kiezen voor een nieuwe rentevast periode of de hypotheek oversluiten. U kunt afspraken maken over de nazorg en over de kosten die de onafhankelijke hypotheekadviseur hiervoor in rekening brengt.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?