Beoordeel deze pagina
7,9/10 (10)
Bedankt voor uw beoordeling

BLG Wonen Hypotheken

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 4 mei 2021
BLG Wonen Hypotheken logo

BLG Wonen bestaat sinds 1954 en is onderdeel van de Volksbank. Samen met een netwerk van onafhankelijke adviseurs helpt BLG Wonen klanten in heel Nederland bij het vinden van een passende hypotheek. BLG Wonen is een persoonlijke en deskundige hypotheekverstrekker die met klanten meedenkt. Ze kijken verder dan alleen de cijfers en proberen altijd een oplossing op maat te vinden.

Snel naar:


BLG Wonen Hypotheken

De voordelen van een hypotheek bij BLG Wonen

 • Scherpe rente, met name op een looptijd van 5 of 10 jaar.
 • Handige regelingen voor specifieke momenten in je leven (zoals de Rente meeneemregeling).
 • Goede oplossingen voor starters, zzp'ers en mensen zonder vast contract.
 • Ook mogelijkheden voor afwijkende hypotheekaanvragen.

Rente meeneemregeling

BLG biedt de zogeheten Rente meeneemregeling aan. Dit houdt in dat u bij verhuizing het openstaande bedrag van de lening meeneemt en daarbij de rente van de oude hypotheek. Alleen als de nieuwe hypotheek in een andere risicoklasse valt, wordt de rente wel aangepast. De rentevaste periode die nog over is blijft gelijk. Deze regeling is met name voordelig als het oude rentepercentage lager is dan de actuele hypotheekrente.

Hypotheekvormen bij BLG Wonen

Bij BLG Wonen is het mogelijk om een annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek en een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Het is niet meer mogelijk om een Bankspaarhypotheek af te sluiten bij BLG wonen maar u kunt wel uw bankspaarhypotheek bij een andere hypotheekverstrekker oversluiten naar BLG Wonen. Er is dan sprake van een Fiscaal Geruisloze Voortzetting. Het opgenomen spaarsaldo kunt u meenemen, dit heet kapitaaloverdracht. Voor deze regeling gelden de volgende voorwaarden:

 • U heeft een (bank)spaarhypotheek bij een andere hypotheekverstrekker en uw wilt oversluiten naar BLG Wonen.
 • U wilt er zeker van zijn dat aan het eind van de looptijd de hypotheek is afbetaald.
 • Tijdens de looptijd wilt u een vast maandbedrag betalen.
 • U wilt gebruikmaken van optimaal fiscaal voordeel.

Pilot Huurverklaring

BLG Wonen is begonnen met een pilot die het mogelijk maakt voor duurhuurders om een huis te kopen door middel van een huurverklaring. Dit is bedoeld voor mensen die momenteel een groot deel van hun inkomen kwijt zijn aan huur en daardoor niet kunnen sparen en vaak niet in aanmerking komen voor sociale huur of voor een hypotheek. Er wordt gekeken of het mogelijk is een hypotheek aan te vragen met huurverklaring om zo alsnog een huis te kunnen kopen. De huurverklaring is een formulier waarin de financiële situatie van de huurder is vastgelegd en hoe hij of zij de woonlasten heeft opgebracht in de afgelopen drie jaar. Dit wordt opgesteld in samenwerking met een financieel adviseur en kan de hypotheekadviseur in staat stellen een inschatting te maken van de toekomstige financiële situatie van de huurder.

Veelgestelde vragen

Wat is BLG Wonen?

BLG Wonen bestaat al lange tijd en is een persoonlijke en deskundige hypotheekverstrekker.

Wat zijn de voordelen van een BLG Wonen hypotheek?

BLG Wonen biedt een scherpe rente, handige regelingen, oplossingen voor zzp’ers etc. en mogelijkheden voor afwijkende hypotheekaanvragen.

Wat is de rente meeneemregeling?

Met deze regeling kunt u als u gaat verhuizen de rente op uw oude hypotheek meenemen naar uw nieuwe hypotheek, mits deze in dezelfde risicoklasse valt.

Welke hypotheekvormen biedt BLG Wonen aan?

Annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek en een aflossingsvrije hypotheek. De Bankspaarhypotheek wordt alleen bij oversluiten aangeboden.

Wat is de Pilot Huurverklaring?

Hierbij wordt het mogelijk voor duurhuurders om toch een hypotheek aan te vragen door middel van een huurverklaring.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?