Beoordeel deze pagina
9,5/10 (4)
Bedankt voor uw beoordeling

Centraal Beheer Hypotheken

Centraal Beheer Hypotheken logo

Over Centraal Beheer

De Centraal Beheer hypotheek bestaat in twee verschillende vormen. Het gaat om de Basis Hypotheek en de Plus Hypotheek. Uiteraard hanteert de geldverstrekker een aantal belangrijke voorwaarden en heeft u aan de andere kant een aantal vrijheden. We zetten een aantal kenmerken van de Centraal Beheer hypotheek voor u op een rij, zodat u daar een goed beeld van krijgt.

U kunt bijvoorbeeld jaarlijks een groot percentage extra aflossen op de Centraal Beheer hypotheek. Wilt u de rente wijzigen of verwacht u een restschuld? Dan is het verstandig om na te gaan hoe u daarmee om dient te gaan. Bovendien zetten we een aantal belangrijke voorwaarden van de Centraal Beheer hypotheek met betrekking tot de verhuur van uw woning op een rij.

Extra aflossen op de hypotheek

Wilt u extra aflossen op de Centraal Beheer hypotheek, bijvoorbeeld met spaargeld of een erfenis? U heeft met een Plus Hypotheek jaarlijks de mogelijkheid om tot 20% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag boetevrij af te lossen. Dat is een behoorlijk soepele voorwaarde, waarmee Centraal Beheer het aflossen van de hypotheek graag stimuleert. Heeft u een Basis Hypotheek van Centraal Beheer? In dat geval geldt er een limiet van 15% per jaar ten opzichte van het oorspronkelijke bedrag. Dat is nog altijd hoger dan de 10% die veel andere geldverstrekkers hanteren.

Rente wijzigen en een restschuld

Wilt u de rente wijzigen van uw Centraal Beheer hypotheek? In dat geval is het van belang om rekening te houden met een eventuele boeterente. Daar is sprake van op het moment dat de rentevaste periode nog loopt. De geldverstrekker berekent dat het financieel nadeel voor Centraal Beheer en brengt dat u bruto in rekening.

Dreigt er een restschuld en wilt u daar al op voorhand wat aan doen? Het is verstandig om dan tijdig contact op te nemen over uw Centraal Beheer hypotheek. In sommige gevallen valt er nog wat aan te doen of kunt u de nadelige gevolgen in ieder geval tot een minimum beperken.

Voorwaarden van de Centraal Beheer hypotheek

Met betrekking tot het tijdelijk verhuren van uw woning gelden er binnen de Centraal Beheer hypotheek een aantal belangrijke voorwaarden.

Het is bijvoorbeeld van belang dat u zelf ingeschreven blijft op het adres. Het dient uw hoofdverblijf te blijven. Bovendien mag u de woning niet langer dan 60 dagen per jaar verhuren en mag de huurperiode nooit langer zijn dan 4 aaneengesloten weken. Bovendien dient u voor een opstalverzekering te zorgen die eventuele schade door de verhuur volledig zal dekken.

Andere voorwaarden zijn bijvoorbeeld dat u de Centraal Beheer hypotheek om toestemming voor de verhuur te vragen. Dat kan per email, met daarin onder andere de polis van uw opstalverzekering. Indien u de woning via een website zoals AirBNB verhuurt dient u een kopie van het aanbod op de website mee te sturen. Op die manier zorgt de Centraal Beheer hypotheek voor moderne mogelijkheden die aansluiten op de moderne manier van wonen en verhuren. Bij een eventuele betalingsachterstand op de hypotheek is het voor elke verhuur opnieuw van belang om toestemming te vragen aan de geldverstrekker.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?