Dynamic

Tips & vragen

Een huis kopen om te verhuren? Dat kan jij ook. Met de Dynamic Verhuurhypotheek is het mogelijk om als consument een woning te kopen voor de verhuur.

4 augustus 2021 · Jurgen Muller

De Dynamic Verhuurhypotheek

Koop een huis om te verhuren:

 • Tot 90% van de waarde in verhuurde staat, tot 30 jaar rentevast.
 • Ook voor een van uw eerste panden.
 • Eenvoudig aan te vragen via een onafhankelijk adviseur.
Tip icoon

Maximale hypotheek

 • 100% onafhankelijk
 • Altijd de laagste rentes
 • Gratis en vrijblijvend
Dynamic Verhuurhypotheek

Voordelen van de Dynamic Verhuurhypotheek

Kopen om te verhuren, makkelijker gemaakt

De Dynamic Verhuurhypotheek is eenvoudig af te sluiten. Vraag hem aan via je adviseur, net als een normale hypotheek. Na een paar eerste checks op inkomen en identiteit doet Dynamic een indicatief aanbod voor een lening die bij jou past. Zonder gedoe.

Voor de consument

Wanneer je als consument bij de bank aanklopt om een hypotheek voor de verhuur af te sluiten, duurt het vaak weken voordat je weet waar je aan toe bent. Grote kans dat je daarna alsnog met lege handen naar huis gaat. Niet bij Dynamic. Onze verhuurhypotheek is speciaal bedoeld voor de consument. Meer informatie over de verhuurhypotheek leest u hier.

Scherpe rentes, lage afsluitkosten

Bij Dynamic zet je de scherpe rente voor jouw verhuurhypotheek tot wel 30 jaar vast. Koop nu een tweede huis om te verhuren en geniet voor de komende 30 jaar van gunstige voorwaarden.

Productkenmerken

Voor wie is de Dynamic Verhuurhypotheek?

Je kan een Dynamic Verhuurhypotheek afsluiten als: Je kan een Dynamic Verhuurhypotheek afsluiten als: Je kan een Dynamic Verhuurhypotheek afsluiten als:

 • Je vermogend bent.
 • Je een eerste woning wil kopen om te verhuren.
 • Je een ervaren particuliere belegger bent en als consument een woning wil kopen om te verhuren.
 • Je een woning wil kopen voor je (studerende) kinderen.
 • Je een woning wil kopen voor je ouders.
 • Je overwaarde wil benutten op woningen die je verhuurt.
 • Je een huidige Dynamic Verhuurhypotheek wil verhogen (onderhands en tweede hypotheek).

Hoogte van de hypotheek

Hoeveel je maximaal kunt lenen hangt af van je inkomen, (verwachte) huurinkomsten en de waarde van de woning. Dynamic verstrekt leningen tot € 1.000.000 en tot 90% van de waarde in verhuurde staat. Verbouwingen kunnen tot maximaal 20% van de waarde in verhuurde staat meegefinancierd worden.

Voor leningen kleiner dan € 100.000 brengen wij € 900 in rekening.

Hoeveelheid panden

Bij Dynamic is het mogelijk om maximaal vier woningen aan te kopen voor de verhuur. Per woning sluit je een Dynamic Verhuurhypotheek af.

Let op! De Dynamic Verhuurhypotheek is alleen bedoeld voor consumenten. Als je meer dan vier woningen om te verhuren in bezit hebt zien we je niet meer als consument, maar als professional. Professionals kunnen geen Dynamic Verhuurhypotheek aanvragen.

Rentevastperiode, looptijd en hypotheekvorm

 • De volgende rentevast periodes zijn (indien beschikbaar) mogelijk: 1, 3, 5, 10, 15, 20, 30 jaar en variabel.
 • De minimale looptijd van de verhuurhypotheek is 10 jaar, de maximale looptijd 30 jaar.
 • Maximaal 50% van de waarde in verhuurde staat mag aflossingsvrij zijn.

Inkomen

Bij het toetsen van je hypotheekaanvraag kijken we onder andere of je de hypotheeklasten gedurende de looptijd kan dragen, rekening houdend met je inkomen en dat van eventuele partner(s). Net als bij een reguliere woninghypotheek.

Je kunt je (verwachte) huurinkomsten meenemen in de berekening. In principe gaan we uit van het laagste van de markthuur (zoals vastgesteld in een gevalideerd taxatierapport) of de huurinkomsten uit een getekend huurcontract. Als de woning nog niet verhuurd is, rekenen we met 50% van de markthuur.

Als deze berekening niet passend is, is het mogelijk om (onder voorwaarden) een maatwerkberekening toe te passen. In deze berekening tellen we de huurinkomsten op bij de maximale financieringslast in plaats van ze op te tellen bij het toetsinkomen. Hierdoor kan in veel gevallen de maximale hypotheekberekening hoger uitvallen. Deze aanvragen beoordelen we op individuele basis.

Voor elke andere woning die niet als hoofdverblijf gebruikt wordt, worden de (gesaldeerde) lasten en inkomsten meegenomen in de berekening. Bruto huurinkomsten worden verminderd met 20% exploitatiekosten. Vervolgens halen wij hier de financieringslasten van af.

Geschiedenis Dynamic

Dynamic Credit bestaat al meer dan 15 jaar. Eerst als vermogensbeheerder en -adviseur, later ook als geldverstrekker. Op dit moment beheren wij een gecommitteerd vermogen van meer dan € 9 miljard voor beleggers. Sinds maart 2019 kunnen consumenten met verhuurplannen bij ons terecht voor de Dynamic Verhuurhypotheek.

Je kent ons misschien van bijBouwe, de eerste online hypotheekverstrekker van Nederland. Sinds de lancering in 2015 hebben we duizenden hypotheken verstrekt aan mensen die een voordelige hypotheeklening zochten, snel duidelijkheid wilden en dat zonder bank deden.

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee