Beoordeel deze pagina
8,7/10 (42)
Bedankt voor uw beoordeling

ING Hypotheken

ING Hypotheken logo

ING Bank Hypotheken

De ING is een bank voor iedereen; jong en oud, arm en rijk, zpp’ers, mkb’s en grote corporaties. De ING wil zowel particulieren als ondernemingen in staat stellen om hun dromen, hoe groot of klein ze ook zijn, te verwezenlijken door ze op financieel gebied te ondersteunen. Daar hoort uiteraard ook het aanbieden van hypotheken bij.

Snel naar:

De ING biedt zeer goede hypotheekvoorwaarden aan. Ze hanteren een simpel rentebeleid: zowel nieuwe cliënten als bestaande cliënten krijgen dezelfde rente aangeboden. Vergelijk de ING met andere hypotheekverstrekkers om te kijken welke hypotheek het beste aansluit bij uw situatie.

De ING is een wereldwijd opererende bank. Het is een strakke en georganiseerde organistatie, waardoor zij uitermate geschikt is voor (toekomstige) huiseigenaren met een inzichtelijke inkomstensituatie. Voor ondernemers is deze bank niet de meest populaire keuze, maar voor particuliere in loondienst is de ING een goede partij.

ING hypotheken

Wist u dat:

  • De ING 8 miljoen particuliere klanten heeft in Nederland
  • De ING in 1991 is ontstaan door een fusie tussen Nationale Nederlanden de Postbank groep
  • De ING meer dan 220 kantoren heeft in Nederland
  • De ING in meer dan 40 landen actief is

Hypotheekvormen bij ING

Bij de ING heeft u keuze uit de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek, maar er zijn daarnaast nog andere opties. Zo heeft de ING de bankspaarhypotheek en een aflossingsvrije hypotheek. U kunt bij de ING ook een overbruggingshypotheek afsluiten of een beleggingspand financieren. Wij zullen deze hypotheekvormen nader toelichten.

Lineaire hypotheek

  • Vaste einddatum
  • Elke maand een vast bedrag aflossen
  • Zekerheid dat u de hypotheek aflost

Annuïteitenhypotheek

  • Vaste einddatum
  • Maandbedrag bestaat uit rente en aflossing
  • U lost periodiek af

Bankspaarhypotheek

Een bankspaarhypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije lening en een bankspaarrekening. U spaart en leent tegelijkertijd. De maandelijkse lasten bestaan uit hypotheekrente en een bedrag wat u inlegt om te sparen. De spaarrekening is verpand aan de bank. Tijdens de looptijd van de hypotheek kunt u niet zelf beschikken over het gespaarde vermogen. Met het opgebouwde kapitaal wordt de lening afbetaald aan het einde van de looptijd.

Let op! Het afsluiten van de bankspaarhypotheek is mogelijk als u reeds een hypotheek hebt op basis van vermogensopbouw in box 1. Als uw huidige hypotheek op basis van een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) of Spaarrekening Eigen Woning (SEW) is afgesloten, kunt u de hypotheek ook onder bepaalde voorwaarden omzetten naar een Bankspaarhypotheek bij de ING.

Aflossingsvrije hypotheek

Bij deze hypotheekvorm lost u pas aan het einde van de looptijd de gehele hypotheek af. Gedurende de gehele looptijd betaalt u enkel rente over de lening. De looptijd en een rentevaste periode bepaalt u zelf. U kunt de hypotheek aan het einde van de looptijd aflossen met eigen vermogen, maar ook door het huis te verkopen en met de opbrengst de hypotheek af te lossen. Tijdens de looptijd kan men bij de ING ieder jaar 10% boetevrij aflossen. Het maandbedrag aan rente wordt opnieuw berekend als u tijdens de looptijd een deel van de hypotheek aflost.

Let op! U kunt slechts 50% van de aankoopprijs van de woning financieren door middel van een aflossingsvrije hypotheek. De overige 50% kunt u betalen met eigen geld of leent u door middel van een andere hypotheekvorm.

Overbruggingshypotheek

Wanneer u een nieuwe woning wil kopen, maar nog niet beschikt over de overwaarde uit uw huidige woning kunt u kiezen voor een overbruggingshypotheek. Dit is een tijdelijke hypotheek waarbij u niet aflost. Gedurende de looptijd betaalt u enkel rente. Zodra u de woning heeft verkocht en u over de overwaarde beschikt, kunt u de hypotheek aflossen. U kunt bij de ING alleen een overbruggingshypotheek afsluiten wanneer u ook een ING hypotheek afsluit voor uw nieuwe woning. Let op! De hypotheken op uw huidige en nieuwe woning mogen maximaal twee jaar naast elkaar bestaan.

Beleggingspand financieren

Als u van plan bent om een pand aan te kopen als belegging is de beleggingspand hypotheek van de ING een mogelijkheid voor u. U kunt de aankoop van het pand deels financieren door middel van deze hypotheek. Financiering is bij de ING mogelijk vanaf 75.000 euro. Let op! Wanneer u een beleggingspand wil financieren kan dat ook een zakelijke financiering zijn. Door de wetgeving voor hypotheken is het voor de hypotheekverstrekker belangrijk om te weten of u als consument handelt.

Maximale hypotheek bij ING

De maximale hypotheek bij ING berekenen? ING schetst voor u het maximaal te lenen bedrag. Daarnaast krijgt u een overzicht van de aankoopkosten, het rentepercentage en de bruto maandlasten die u kunt verwachten. Op die manier ontstaat er een duidelijk beeld van wat uw mogelijkheden zijn. Hou er rekening mee dat het gaat om een indicatie, omdat alleen een daadwerkelijke offerte een officiële aanbieding doet voor de maximale hypotheek bij ING.

Via onze handige tool kunt u alvast een indicatie krijgen van de maximale hypotheek.

Hypotheek oversluiten bij ING - hoe werkt dat?

Ook wanneer u geen verhuisplannen heeft kan het een goed idee zijn om uw hypotheek over te sluiten. Zo kunt u wellicht besparen op de maandlasten door een lagere hypotheekrente. Of misschien loopt uw hypotheek binnenkort af? Ook dan is oversluiten een mogelijkheid. U kunt gebruik maken van een andere hypotheekvorm bij ING, of de hypotheek oversluiten van een andere hypotheekverstrekker naar de ING en vice versa. Hou er rekening mee dat het oversluiten van uw ING hypotheek kosten met zich mee kan brengen. Uw hypotheekadviseur kan u op basis van uw persoonlijke situatie adviseren, door rekening te houden met kosten, opbrengsten en uw toekomstige situatie.

Kosten bij oversluiten ING hypotheek

De kosten bij het oversluiten van een ING hypotheek bestaan uit bijvoorbeeld een boeterente, maar ook uit de kosten bij de notaris, eventuele advieskosten en taxatiekosten. Om een nieuwe hypotheek af te sluiten dient u de woning waarschijnlijk te laten taxeren, u dient advies in te winnen bij de nieuwe hypotheekverstrekker en de notaris dient de overstap officieel te maken en brengt daar kosten voor in rekening. Het is van belang om de kosten bij het oversluiten van een ING hypotheek goed op een rij te zetten, om de voordelen van bijvoorbeeld een lagere rente daar vervolgens tegenover te plaatsen. Uw hypotheekadviseur kan u helpen met het berekenen van die kosten.

Overwaarde opnemen bij ING

Ook wanneer u niet gaat verhuizen is het profiteren van overwaarde mogelijk. Door de stijging van de woningwaarde kan het zijn dat uw woning in een lagere risicoklasse valt waardoor de rente ook lager wordt. U kunt bij een hypotheek zonder NHG eenvoudig een rentewijziging aanvragen. Wellicht wilt u de overwaarde liever gebruiken om een vakantiehuis te kopen, voor uw kinderen of voor andere zaken. Om te bepalen of u een nieuwe hypotheek of een verhoging van de huidige hypotheek kan krijgen is zowel de gestegen waarde als uw inkomen van belang. Samen met een hypotheekadviseur kunt u kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wilt u graag de overwaarde opnemen bij uw ING hypotheek? Dan kunt u nu een berekening doen en kijken hoeveel overwaarde u kunt opnemen voor een extra hypotheek. Lees alle informatie die u moet weten op de 'overwaarde opnemen berekenen pagina'.

Hypotheekrente van ING Hypotheken

Bekijk de actuele hypotheekrente van de hypotheken van ING, de hypothekrentes in de tabel zijn voor de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek.

Periode NHG Zonder NHG
1 1,51% 2,03%
2 1,54% 2,03%
3 1,56% 2,03%
5 1,62% 2,03%
10 1,83% 2,03%
20 2,23% 2,03%
30 2,23% 2,03%

Maak een vergelijking met alle hypotheekverstrekkers en vergelijk de rente van ING met die van de andere banken.

Bereken: hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij ING?

Zelf berekenen hoeveel hypotheek u kunt krijgen bij ING? Laat de mogelijkheden vergelijken, bijvoorbeeld ten opzichte van Argenta, SNS Bank, Florius, Obvion, Allianz en Aegon hypotheken. U kunt online de maximale hypotheek berekenen, met de rentevaste periode die u voor ogen heeft, bijvoorbeeld om de rente voor 5 jaar, 10 jaar of een andere periode vast te zetten. Annuïtair of lineair, met of zonder aankoopmakelaar en met of zonder ING. Een onafhankelijke hypotheekadviseur helpt u de maximale ING hypotheek te berekenen, zodat u goed weet wat er mogelijk is.

ING hypotheek berekenen

Gratis oriënteren voor oversluiten?

Bent u benieuwd of het oversluiten van uw ING hypotheek een goede keuze is? Een van onze hypotheekadviseurs kan bij u langskomen voor een vrijblijvend oriënterend gesprek om samen met u te kijken of u voordeel kunt halen uit het oversluiten van uw ING hypotheek.

Veel gestelde vragen

Welke andere producten biedt ING Hypotheken aan?

ING Groep biedt een uitgebreid assortiment aan op het gebied van bankieren, verzekeringen en vermogensbeheer. Zo kunt u naast het afsluiten van de hypotheek ook bij de ING terecht voor sparen, beleggen, lenen, pensioen en verzekeren.

Kan ik mijn hypotheek oversluiten bij ING?

Het oversluiten van uw hypotheek bij de ING is mogelijk. Wel kunnen er kosten in rekening worden gebracht als u de lopende hypotheek laat aanpassen of overstapt naar een andere hypotheekverstrekker.

Welke speciale hypotheken heeft ING?

ING hypotheken heeft de overbruggingshypotheek en daarnaast is er de mogelijkheid om een beleggingspand te financieren met de ING hypotheek.

Welke kosten komen er kijken bij het afsluiten van een hypotheek bij de ING?

Bij het kopen van een woning en het afsluiten van de hypotheek komen verschillende kosten kijken. U moet rekening houden met notariskosten, taxatiekosten, kosten koper en de kosten van de aankoopmakelaar. Bij de ING betaalt u tevens advieskosten voor het persoonlijke hypotheek adviesrapport dat wordt gemaakt voor u. Ook wanneer u een bestaande hypotheek gaat wijzigen betaalt u mogelijk advieskosten. Bij onze onafhankelijke hypotheekadviseurs is het mogelijk om kosteloos en vrijblijvend een eerste adviesgesprek te krijgen.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?