Beoordeel deze pagina
8,7/10 (41)
Bedankt voor uw beoordeling

ING Hypotheken

ING Hypotheken logo
ING hypotheken

Wist je dat:

  • ING Bank in meer dan 40 landen actief is.
  • ING Bank meer dan 30 miljoen klanten heeft.
  • In Nederland meer dan 200 ING kantoren staan.

Snel naar:


ING hypotheken

ING Bank Hypotheken

In 2009 zijn Postbank en ING samengevoegd tot één geïntegreerd bedrijf dat thans opereert onder de naam ING. Onder deze naam blijkt zeker op hypotheekgebied nog sterk de genetica van de Postbank te spelen: een strak en gestroomlijnd bedrijf dat enerzijds garant staat voor een snel offertetraject en snelle beoordeling van financieringsaanvragen, maar anders zijds ook relatief weinig ruimte voor niet-standaard situaties. Lees alle voordelen van ING en bereken hoeveel hypotheek u kunt krijgen bij ING Hypotheken.

ING biedt tegenwoordig zeer goede voorwaarden aan op haar hypotheken, waaronder een volstrekt eensporig rentebeleid, oftewel: zowel nieuwe cliënten als bestaande cliënten krijgen dezelfde rente aangeboden.

Het feit dat ING een strakke procesorganisatie is, betekent ook dat zij met name geschikt is voor mensen die een eenvoudig inzichtelijke inkomstensituatie hebben, zoals loondienst. ING is minder dan enkele andere aanbieders de bank waar je naartoe stapt als je ondernemer bent. Als particulier in loondienst is ING echter een goede partij, die vooral altijd concurrerend is als het aankomt op de vastaande rentetarieven tussen de 1 en 10 jaar vast.

Voordeel van de ING Bank hypotheek

+ Snelle verwerking door strakke processen.
+ Eensporig rentebeleid.
+ Goede korte rentetarieven.

Maximale hypotheek bij ING

De maximale hypotheek bij ING berekenen? De bank gaat uit van uw bruto jaarinkomen, of u het huis samen met een partner wil kopen en enkele gegevens over de woning. Op die manier kan de geldverstrekker u aan de hand van de geldende normen een indicatie geven.

ING schetst het maximaal te lenen bedrag, net als de aankoopkosten, het rentepercentage en de bruto maandlasten die u kunt verwachten. Op die manier ontstaat er een duidelijk beeld van wat er mogelijk is. Houd er rekening mee dat het gaat om een indicatie, omdat alleen een daadwerkelijke offerte een officiële aanbieding doet voor de maximale hypotheek bij ING.

Het inkomen en het huis dat u wilt kopen

Voor de berekening van hoeveel u kunt lenen bij ING zijn een paar gegevens van belang:

  • Uw bruto inkomen en dat van uw eventuele partner;
  • De waarde van het huis dat u wilt kopen.

ING zal rekening houden met de termijn waarbinnen u de woning wilt kopen en of u al een specifieke woning op het oog heeft. Daarnaast wil de bank graag van u weten of u eigen financële middelen wilt gebruiken voor de aankoop. Dat kan vanaf een spaarrekening of vanuit een huidige eigen woning, als er sprake is van overwaarde. Het zijn vragen die de Rabobank en ABN AMRO ook zullen stellen, waardoor het zaken zijn die een onafhankelijk hypotheekadviseur met u kan doornemen.

Bereken: hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij ING?

Zelf berekenen hoeveel hypotheek u kunt krijgen bij ING? Laat de mogelijkheden vergelijken, bijvoorbeeld ten opzichte van Argenta, SNS Bank, Florius, Obvion, Allianz en Aegon hypotheken. U kunt online de maximale hypotheek berekenen, met de rentevaste periode die u voor ogen heeft, bijvoorbeeld om de rente voor 5 jaar, 10 jaar of een andere periode vast te zetten. Annuïtair of lineair, met of zonder aankoopmakelaar en met of zonder ING. Een onafhankelijk hypotheekadviseur helpt u de maximale ING hypotheek te berekenen, zodat u goed weet wat er mogelijk is.

Hypotheek oversluiten bij ING - hoe werkt dat?

Wilt u een ING hypotheek oversluiten, of denkt u daar over na? Zelfs op het moment dat u geen plannen heeft om te verhuizen kunt u besluiten om de hypotheek over te sluiten. U kunt gebruik maken van een andere hypotheekvorm bij ING, of de hypotheek oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker. Uw hypotheekadviseur kan u op basis van uw persoonlijke situatie adviseren, door rekening te houden met kosten, opbrengsten en uw toekomstige situatie.

Overwaarde opnemen bij ING

Wilt u graag de overwaarde opnemen bij uw hypotheek van de ING? Dan kunt u nu een berekening doen en kijken hoeveel overwaarde u kunt opnemen voor een extra hypotheek. Lees alle informatie die u moet weten op de 'overwaarde opnemen berekenen'.

Lagere maandlasten na oversluiten

Wilt u een ING hypotheek oversluiten om te profiteren van lagere maandlasten, nu u ziet dat u elders de mogelijkheid heeft om een meer voordelige hypotheek af te sluiten? Indien u nog een relatief hoge rente betaalt is de kans groot dat het voordelig is om de hypotheek over te sluiten. U betaalt in het vervolg dan een scherpere hypotheekrente, terwijl u gewoon kunt blijven wonen waar u woont. Houd rekening met de kosten die het oversluiten van uw ING hypotheek met zich mee kan brengen, uw hypotheekadviseur kan u helpen met het berekenen van die kosten.

Kosten bij oversluiten ING hypotheek

De kosten bij het oversluiten van een ING hypotheek bestaan uit bijvoorbeeld een boeterente, maar ook uit de kosten bij de notaris, eventuele advieskosten en taxatiekosten. Om een nieuwe hypotheek af te sluiten dient u de woning waarschijnlijk te laten taxeren, u dient advies in te winnen bij de nieuwe hypotheekverstrekker en de notaris dient de overstap officieel te maken en brengt daar kosten voor in rekening. Het is van belang om de kosten bij het oversluiten van een ING hypotheek goed op een rij te zetten, om de voordelen van bijvoorbeeld een lagere rente daar vervolgens tegenover te plaatsen.

ING hypotheek berekenen

Gratis oriënteren voor oversluiten?

Bent u benieuwd of het oversluiten van uw ING hypotheek een goede keuze is? Een van onze hypotheekadviseurs kan bij u langskomen voor een vrijblijvend oriënterend gesprek om samen met u te kijken of u voordeel kunt halen uit het oversluiten van uw ING hypotheek.

Veel gestelde vragen

Welke producten biedt ING Hypotheken aan?

ING biedt verschillende hypotheekvormen aan, waaronder de annuïteitenhypotheek, de lineaire hypotheek, de bankspaarhypotheek, de aflossingsvrije hypotheek en de overbruggingshypotheek.

Kan ik mijn hypotheek oversluiten bij ING?

Ja, oversluiten is mogelijk bij ING hypotheken. Het kan erg voordelig zijn om de hypotheek over te sluiten, doe nu de online berekening voor het oversluiten van uw hypotheek .

Welke speciale hypotheken heeft ING?

ING hypotheken heeft de overbruggingshypotheek en daarnaast is er de mogelijkheid om een beleggingspand te financieren met de ING hypotheek.

Welke kosten komen er kijken bij de ING Hypotheek?

Vaak zijn er verschillende kosten die in rekening worden gebracht, hieronder vallen vaak notariskosten, advieskosten, taxatiekosten, kosten koper en kosten bij de aankoopmakelaar. Bij ons is het mogelijk om een kosteloos en vrijblijvend eerste adviesgesprek te krijgen.

Welke andere producten biedt ING aan?

Naast hypotheken biedt de ING Bank vele andere producten aan, waaronder betalen en sparen, beleggen, geld lenen, verzekeren, pensioenen en internetbankieren.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?