Beoordeel deze pagina
10/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

IQWoon Hypotheken

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 4 mei 2021
IQWoon Hypotheken logo

IQWoon Hypotheken is sinds juli 2016 actief als hypotheekverstrekker. Daarbij zijn zij op de markt gebracht door Blauwtrust Groep, vooral bekend van Hypotrust.

Er is een investeerder die geld heeft geïnvesteerd in het nieuwe concept IQWoon Hypotheken. IQWoon Hypotheken heeft goede voorwaarden en is voordelig voor bepaalde hypotheken. Voornamelijk voor hypotheken met veel overwaarde is het slim om de hypotheek af te sluiten via IQWoon Hypotheken. Wel geldt dit alleen voor hypotheken met een rentevaste periode van 20 jaar. Voor bepaalde hypotheken van 80% boven de waarde van de woning zijn de hypotheken van IQWoon een stuk duurder.

Snel naar:


Waarom een hypotheek bij IQWoon?

Voordelen van een hypotheek bij IQWoon Hypotheken

Het afsluiten van een hypotheek bij IQWoon Hypotheken heeft een aantal grote voordelen.

 • Er wordt elke maand gecontroleerd of de rente niet omlaag kan.
 • Bij een aflossingsvrije hypotheek en een annuïteitenhypotheek is de rente gelijk.
 • Elk jaar mag er 20% boetevrij afgelost worden.
 • De hypotheekofferte is 8 maanden geldig en kosteloos te annuleren.
 • Het is niet verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.
 • Het is mogelijk om een hypotheek op maat te maken door rentevasteperioden te combineren.
 • Er is sprake van laagste rentecontrole dus u krijgt ook de laagste rente als deze lager is dan het renteaanbod op het moment dat u tekent bij de notaris.
 • Bij oversluiten is een taxatierapport niet nodig als de hypotheek niet hoger is dan 80% van de woningwaarde.

Nadelen van een hypotheek bij IQWoon Hypotheken

 • Op het moment dat u een hypotheek bij IQWoon af wil sluiten, moet er altijd gebruikt worden gemaakt van een tussenpersoon die samenwerkt met Hypotrust. Zonder tussenpersoon is het niet mogelijk om een hypotheek af te sluiten bij IQWoon.
 • Bij een hypotheek met de woningwaarde hoger dan 80%, moet er risico-opslag betaald worden. Deze risico-opslag is tussen de 1 en 1,5%.
 • Naast het afsluiten van de hypotheek zelf, moeten in het vervolg ook kleine aanpassingen via de tussenpersonen lopen. Hierbij kunnen de kosten soms nog wel eens hoog oplopen.

IQWoon Hypotheekvormen

Er zijn verschillende hypotheken te verkrijgen bij IQWoon Hypotheken. De IQWoon Hypotheek is te verkrijgen als een:


Kosten van een hypotheek bij IQWoon

IQWoon rekent eenmalige kosten voor het opzetten van een hypotheek.


Bij IQWoon Hypotheken is het mogelijk om elk jaar 20% van de uitstaande lening boetevrij te gaan aflossen. Dit heeft als voordeel dat er snel minder rente betaald hoeft te worden. Daarnaast moet u wel de kosten meerekenen voor de tussenpersoon waar IQWoon gebruik van maakt.

Overige hypotheekverstrekkers in Nederland

In Nederland zijn er naast IQWoon Hypotheken nog vele andere hypotheekverstrekkers. De grote aanbieders zoals Rabobank, ABN AMRO en ING hebben vele hypotheken en hier zijn dan ook de meeste mensen in Nederland bij aangesloten. De afgelopen jaren zijn er ook vele andere kleinere aanbieders bijgekomen en er zijn nog spelers die er al langere tijd zijn, hierbij een kleine lijst van overig aanbieders:


IQWoon hypotheek berekenen

Meer informatie over IQWoon Hypotheken?

Wilt u meer informatie over IQWoon Hypotheken ontvangen? Of wilt u meer inzicht in uw eigen situatie, gericht op de verschillende hypotheekvormen van IQWoon Hypotheken? Neem dan contact op, of vraag een gratis adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur via onze website.

Veelgestelde vragen

Wanneer is het slim om een hypotheek bij IQWoon af te sluiten?

Een hypotheek bij IQWoon is vooral voordelig als u veel overwaarde op kunt nemen op uw bestaande woning.

Welke hypotheekvormen biedt IQWoon aan?

Een aflossingsvrije, annuïteiten- en een lineaire hypotheek.

Welke kosten rekent IQWoon Hypotheken?

Naast de gebruikelijke kosten die komen kijken bij het afsluiten van een hypotheek, moet u bij IQWoon ook kosten rekenen voor de tussenpersoon, deze is ook nodig bij later aanpassingen.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?