Jungo Hypotheken

Tips & vragen

Jungo is een hypotheekverstrekker met een bijzonder concept. Ze willen door crowdfunding gewone mensen laten meegenieten van de rendementen die grote beleggers maken op hypotheken. Daardoor kunnen ze bovendien huizenkopers laten meeprofiteren door het verstrekken van voordelige hypotheken. Dat alles zonder kleine lettertjes.

14 mei 2021 · Jurgen Muller

Snel naar:

Hypotheken bij Jungo

De kernwaarden van Jungo zijn simpel: zuiver, samen en vertrouwd. De hypotheken worden medegefinancierd door Aegon maar Jungo is een onafhankelijke hypotheekverstrekker. U kunt er terecht voor goede en voordelige hypotheken, maar bij Jungo kunnen particulieren ook investeren in andermans hypotheken.

Via Jungo vinden deze investeerders en huizenkopers met een Jungo hypotheek elkaar, waardoor de huizenzoekers profiteren van een voordelige hypotheek en de investeerders kunnen profiteren van het rendement. Zo wordt 20% van de hypotheek gefinancierd door crowdfunding en de overige 80% door Jungo. Bovendien regelt Jungo alle zaken, waardoor de huiseigenaren en investeerders geen extra werk hebben.

Tip icoon
Bereken jouw maximale hypotheek
 • Weet wat je kan lenen
 • Binnen 2 minuten gedaan
 • Gratis en vrijblijvend
 • Analyse door een expert

Zo werkt de hypotheek van Jungo

Een hypotheek afsluiten bij Jungo gaat voor een groot deel hetzelfde als bij andere hypotheekverstrekkers. Na een hypotheekaanvraag via een hypotheekadviseur krijgt u van Jungo een voorlopig aanbod. Als u vervolgens alle documenten heeft aangeleverd bij Jungo en deze zijn gecontroleerd komt Jungo met een definitief hypotheekaanbod. De rente van het definitieve aanbod is altijd gelijk aan het voorlopige aanbod.

Na het accepteren van het definitieve aanbod kunnen investeerders ook nog in de hypotheek investeren, maar de ‘crowd’ is niet noodzakelijk voor een hypotheek bij Jungo. Het levert u alleen een mooi voordeel op als er investeerders die in uw hypotheek willen investeren. Door zelf actief Crowd campagne te voeren kunt u extra rentevoordeel behalen. U kunt u campagne zo persoonlijk maken als u zelf wil met bijvoorbeeld foto’s en een verhaal over de woning. Voordat u gaat tekenen bij de notaris wordt de campagne gesloten, zodat u precies weet hoeveel voordeel u heeft op uw maandlasten.

Door de groeiende groep investeerders die hypotheken willen steunen via Jungo kunt u gemakkelijk besparen op een hypotheek. U kunt zelfs familie of vrienden uitnodigen voor uw hypotheek crowdfunding campagne, maar een anonieme campagne is ook mogelijk.

Voor de hypotheek gebruikt Jungo drie soorten investeerders. Naast de particuliere investeerders (de crowd) die de bovenste 20% van een hypotheek kunnen financieren zijn er ook senior investeerders die de andere 80% van de hypotheek dekken. Daarnaast is er nog een derde soort: de back-stop investeerder. Jungo garandeert bij het doen van een definitief aanbod al dat de hypotheek rondkomt. Pas na acceptatie van dit aanbod is er een mogelijkheid voor de crowd om te investeren in een hypotheek. Mochten er te weinig investeerders zijn om de bovenste 20% van de hypotheek te financieren dan kan de senior investeerder ook de back-stop investeerder die mag investeren in het overgebleven deel van de hypotheek, maar de back-stop investeerder kan een andere partij zijn.

Omdat u bij het definitieve hypotheekaanbod nog niet weet hoeveel investeerders er in uw hypotheek willen investeren weet u vooraf ook nog niet hoeveel korting u krijgt op de rente. De uiteindelijke rente kan enkel lager zijn dan het rentetarief in het aanbod. Als de campagne 100% succesvol is kan uw bijvoorbeeld een rente krijgen van 2,2%, terwijl de rente in uw hypotheekaanbod 2,45% was. Als de campagne slechts deels succesvol is en er een back-stop investeerder nodig is om de rest van de hypotheek te financieren zal de rente iets hoger uitvallen, maar u zal nog steeds een lager rentetarief krijgen dan in het oorspronkelijk hypotheekaanbod.

Een hypotheek met NHG is niet mogelijk bij Jungo.

Maximale hypotheek bij Jungo

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij Jungo en wilt u graag berekenen wat uw maximale hypotheek is? U kunt op onze website een hypotheekberekening maken. Zo krijgt u een indicatie van de mogelijkheden. Voor een uitgebreid advies en een hypotheekvergelijking kunt u een afspraak maken met één van onze onafhankelijke adviseurs.

Wist u dat:

 • Jungo is opgericht in 2015 door IT-bedrijf Topicus
 • Jungo in 2018 ging samenwerken met Aegon
 • Extra aflossen uit eigen middelen is altijd boetevrij bij Jungo
Tip icoon
Oversluiten hypotheek berekenen
 • Weet wat je nieuwe maandlasten zijn
 • Laagste rente garantie
 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en vrijblijvend

Veelgestelde vragen

Wat is de rol van crowdfunding bij een Jungo hypotheek?

Jungo biedt een groep particulieren de mogelijkheid om te investeren in Jungo hypotheken. Wanneer u een hypotheek afsluit bij Jungo kunnen particuliere investeerders ook in uw hypotheek investeren. Dat kunnen bijvoorbeeld familieleden van u zijn, maar in principe kan iedereen investeren.

Dankzij de investeringen van deze ‘crowd’ heeft u een goedkopere hypotheek. Om te zorgen dat investeerders kiezen om te investeren in uw hypotheek kunt u zelf actief campagne voeren door een persoonlijk profiel aan te maken, maar een anonieme campagne voor uw hypotheek is ook mogelijk.

Wat zijn de voordelen van een hypotheek bij Jungo?

Naast een goedkopere hypotheek dankzij crowdfunding kunt u bij Jungo ook profiteren van de automatische rentedaling en u lost sneller af dan bij een traditionele annuïteitenhypotheek.

Bij Jungo is het eveneens toegestaan om uw woning af en toe te verhuren via Airbnb. U hoeft geen speciale toestemming te vragen, zolang u zich aan de algemene voorwaarden en aan de regels van uw eigen woonplaats houdt.

Hoeveel kost een Jungo hypotheek?

Jungo is transparant en biedt goedkope hypotheken. Zo hanteert Jungo geen opslag in de rente. U betaalt een vaste vergoeding voor de diensten van Jungo. Deze vergoeding bestaat uit een eenmalige transactievergoeding van €400 bij het verstrekken van de hypotheek en een maandelijkse beheervergoeding van €30. Deze vergoedingen zijn fiscaal aftrekbaar.

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee