Merius Hypotheken

Tips & vragen

Merius Hypotheken is een jong bedrijf dat sinds korte tijd actief is op de hypothekenmarkt. De hypotheken van Merius Hypotheken zijn verkrijgbaar bij een geselecteerde groep kantoren van De Hypotheekshop. Over een korte tijd worden deze hypotheken ook aangeboden bij andere kantoren van De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur. Het aanvragen van een hypotheek is ook mogelijk voor zzp’ers en flexwerkers.

8 juni 2021 · Jurgen Muller

Snel naar:

Hypotheekvormen van Merius

De belangrijkste hypotheekvormen die bij Merius Hypotheken verkrijgbaar zijn:

Voor meer informatie over één van deze hypotheekvormen bij Merius kunt u contact opnemen met een hypotheekadviseur. Wilt u al direct een hypotheekadviseur inschakelen? Vraag dan een adviesgesprek aan bij u in de regio.

Tip icoon
Bereken jouw maximale hypotheek
 • Weet wat je kan lenen
 • Binnen 2 minuten gedaan
 • Gratis en vrijblijvend
 • Analyse door een expert

Voordelen van Merius Hypotheken

Merius Hypotheken heeft een aantal grote voordelen, waardoor het erg aantrekkelijk kan zijn om een hypotheek bij Merius Hypotheken af te sluiten. Het grote voordeel is dat er 25% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij afgelost kan worden, als de aflossing plaatsvindt uit eigen middelen. Daarnaast mag er sowieso 15% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij afgelost worden. Daarnaast mag er sowieso 15% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij afgelost worden.

 • Het is mogelijk uw hypotheek te verhogen, vanaf €10.000, of om een tweede hypotheek te nemen. Bij verhoging moet er wel een nieuw taxatierapport worden opgesteld.
 • Het is mogelijk uw hypotheek mee te verhuizen naar een nieuwe woning.
 • Bij Merius is rentemiddeling mogelijk, hier zijn wel kosten aan verbonden.
 • U kunt tot 25% van het leningdeel kosteloos aflossen per jaar. Bij oversluiten kunt u ieder jaar 15% kosteloos aflossen.
 • Merius doet aan automatische rentedaling.
 • Het is mogelijk om 50% van de woningwaarde consumptief te financieren.
 • Een rentevoorstel van Merius is 4 maanden geldig en mogelijk te verlengen met 2 of 4 maanden, in geval van nieuwbouw.

Nadelen van Merius Hypotheken

Als de waarde van uw woning stijgt, kan het zijn dat u in en lagere risicoklasse valt en daardoor minder rente hoeft te betalen. Bij Merius gebeurt het aanpassen van de risicoklasse niet automatisch. Dit kan alleen als u dit zelf aanvraagt en een nieuw taxatierapport, of WOZ-beschikking inlevert. Als u NHG heeft, wordt de risicoklasse niet aangepast omdat er sprake is van slechts een risicoklasse voor hypotheken met NHG.

Hypotheekverstrekkers in Nederland

In Nederland zijn meer dan 40 hypotheekverstrekkers, vele hypotheekverstrekkers zijn steeds meer gericht op het verduurzamen van de huizen in Nederland, deze hypotheekverstrekkers richten dan ook de hypotheken zo in, dat de kopers energiebesparende maatregelen nemen. Naast Merius Hypotheken zijn er vele andere hypotheekaanbieders die dat doen. Hoeveel kan ik lenen? is bij Merius Hypotheek een veel gestelde vraag, maar zo ook bij de volgende hypotheekaanbieders:

Hypotheek afsluiten bij Merius Hypotheken

Merius heeft ook als grote voordeel dat de rente voor de aflossingsvrije hypotheek gelijk is aan de rente van de andere hypotheken, dus van de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. Merius Hypotheken is een jong bedrijf en wil blijven innoveren, vandaar dat ze ook een modern aanvraag- en acceptatieproces hebben bij het aanvragen van een hypotheek. U kunt altijd bij ons informatie opvragen bij één van onze hypotheekadviseurs.

Tip icoon
Oversluiten hypotheek berekenen
 • Weet wat je nieuwe maandlasten zijn
 • Laagste rente garantie
 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en vrijblijvend

Veelgestelde vragen

Wat voor bedrijf is Merius Hypotheken?

Het is en klein en jong bedrijf dat graag blijft innoveren.

Welke hypotheekvormen biedt Merius Hypotheken aan?

Aflossingsvrije, lineaire en annuïteitenhypotheek.

Wat is het grote voordeel van Merius Hypotheken?

U kunt bij Merius tot 25% van de woningwaarde boetevrij aflossen per jaar.

Is er ook een nadeel aan Merius Hypotheken?

Merius past niet automatische uw risicoklasse aan als bijvoorbeeld uw woningwaarde stijgt.

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee