Munt Hypotheken

Tips & vragen

Munt Hypotheken is sinds 2014 een geldverstrekker die gebruik maakt van de kapitalen van de pensioenfondsen. Er werd al jaren gewerkt aan een plan om dat geld beschikbaar te maken voor de financiering van woningen. Inmiddels is het zover en is onder andere Munt Hypotheken het resultaat van die plannen.

30 april 2021 · Jurgen Muller

Snel naar:

Over Munt Hypotheken

Munt Hypotheken is ook een relatief goedkope hypotheekverstrekker, bijvoorbeeld in combinatie met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De verstrekker is vooral interessant wanneer u op zoek bent naar een hypotheek voor slechts een deel van de waarde van de woning. Het geld van de pensioenfondsen kan u dan helpen om een voordelige Munt Hypotheken af te sluiten en daarmee voor een relatief goedkope financiering van de woning te zorgen.

Tip icoon
Bereken jouw maximale hypotheek
 • Weet wat je kan lenen
 • Binnen 2 minuten gedaan
 • Gratis en vrijblijvend
 • Analyse door een expert

Goedkope hypotheekverstrekker

Munt Hypotheken is een relatief goedkope hypotheekverstrekker, bijvoorbeeld dankzij de lage rentetarieven die de verstrekker berekent. Het is de moeite waard om de rentepercentages van verschillende verstrekkers met elkaar te vergelijken en goed te kijken naar de kortingen die zij aanbieden. U kunt op verschillende manieren korting krijgen op de hypotheekrente. Het is uiteindelijk de bedoeling om het risico voor de bank zo klein mogelijk te maken, dat levert u over het algemeen de hoogste korting op. Munt Hypotheken is behoorlijk gevoelig voor die zekerheden en biedt u in ruil daarvoor een aantrekkelijke korting op de hypotheekrente.

Lage loan-to-value ratio bij Munt Hypotheken

Daarnaast is Munt Hypotheken gevoelig voor de relatief hoge waarde van een woning ten opzichte van de hypotheek. Stel dat u bijvoorbeeld een woning van €200.000 wilt financieren en u daar €150.000 voor nodig heeft. Er is dan sprake van een loan-to-value ratio van 75%. Indien u maar €120.000 nodig heeft is dat slechts 60%. Hoe lager dat percentage, des te minder risico de geldverstrekker loopt. U kunt bij Munt Hypotheken een goedkope hypotheek afsluiten op het moment dat u slechts een deel van de waarde van de woning wenst te financieren.

Geld van pensioenfondsen

Benieuwd waar het geld voor de leningen van Munt Hypotheken vandaan komt? De hypotheekverstrekker maakt vooral gebruik van het geld dat lange termijnbeleggers, zoals Nederlandse pensioenfondsen, tot hun beschikking hebben. Zij zoeken naar veilige beleggingen voor op de lange termijn en kwamen uit bij de woningmarkt. Het zal in de praktijk betekenen dat u de mogelijkheid heeft om geld te lenen bij een extra verstrekker die helpt de tarieven scherp te houden. Op die manier heeft iedereen profijt van Munt Hypotheken en de andere geldverstrekkers die erbij zijn gekomen.

Voordelen van de Munt Hypotheken

 • U gaat automatisch minder rente betalen na het aflossen.
 • Het is mogelijk om met eigen geld af te lossen zonder kosten.
 • U hoeft geen opslag te betalen bij een aflossingsvrije lening.
 • Tot het moment dat u de hypotheek passeert profiteert u van dalende rente.

Hypotheekvormen

Munt Hypotheken heeft verschillende producten die u kunt afsluiten. U kunt zowel een hypotheek oversluiten van een lopende hypotheek als een hypotheek afsluiten voor de aankoop van uw nieuwe huis. Op de hypotheken die Munt Hypotheken afsluit hebben zij altijd scherpe rentes, wat in het voordeel is van de klant. U kunt bij Munt Hypotheken een annuïtaire, een lineaire en een aflossingsvrije hypotheek afsluiten.

Om de producten aan te vragen hebben zij een duidelijk, snel en zorgeloos aanmeldproces. Het afsluiten verloopt soepel en hierdoor behoren zij nu tot één van de tien grootste hypotheekverstrekkers in Nederland. Dit komt mede doordat Munt Hypotheken, hypotheken verstrekt voor een aantal grote Nederlandse pensioenfondsen.

Tip icoon
Oversluiten hypotheek berekenen
 • Weet wat je nieuwe maandlasten zijn
 • Laagste rente garantie
 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en vrijblijvend

Veelgestelde vragen

Hoe betaalt Munt Hypotheken de leningen?

Het geld voor de leningen van Munt hypotheken komt van Nederlandse pensioenfondsen.

Welke hypotheekvormen biedt Munt Hypotheken aan?

U kunt een aflossingsvrije, annuïtaire en lineaire hypotheek afsluiten bij Munt Hypotheken.

Hoe maak ik het best gebruik van de mogelijkheden voor een lage hypotheek bij Munt Hypotheken?

Munt Hypotheken waardeert een hoge woonwaarde met een lage rente, ofwel een *lage loan-to-value* ratio. Het is in dat geval mogelijk om een voordelige hypotheek af te sluiten bij Munt Hypotheken.

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee