Beoordeel deze pagina
8,5/10 (4)
Bedankt voor uw beoordeling

Munt Hypotheken

Munt Hypotheken logo

Munt Hypotheken is een nieuwe geldverstrekker die gebruik maakt van de kapitalen van de pensioenfondsen. Er werd al jaren gewerkt aan een plan om dat geld beschikbaar te maken voor de financiering van woningen. Inmiddels is het zover en is onder andere Munt Hypotheken het resultaat van die plannen.

Munt Hypotheken

Daarnaast is Munt Hypotheken een relatief goedkope hypotheekverstrekker, bijvoorbeeld in combinatie met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De verstrekker is vooral interessant wanneer u zoekt naar een hypotheek voor slechts een deel van de waarde van de woning. Het geld van de pensioenfondsen kan u dan helpen om een voordelige Munt Hypotheken af te sluiten en daarmee voor een relatief goedkope financiering van de woning te zorgen.

Goedkope hypotheekverstrekker

Munt Hypotheken is een relatief goedkope hypotheekverstrekker, bijvoorbeeld dankzij de lage rentetarieven die de verstrekker berekent. Het is de moeite waard om de verschillende verstrekkers met elkaar te vergelijken en goed te kijken naar de kortingen die zij aanbieden. U kunt op verschillende manieren korting krijgen op de hypotheekrente. Het is uiteindelijk de bedoeling om het risico voor de bank zo klein mogelijk te maken, dat levert u over het algemeen de hoogste korting op. Munt Hypotheken is behoorlijk gevoelig voor die zekerheden en biedt u in ruil daarvoor een aantrekkelijke korting op de hypotheekrente.

U kunt bij Munt Hypotheken bijvoorbeeld gebruik maken van de NHG hypotheek. Dit is een speciale hypotheek waarbij u gebruik maakt van de Nationale Hypotheek Garantie. Het betekent dat de staat garant staat voor de schuld, bijvoorbeeld op het moment dat u werkloos raakt of op het moment dat een scheiding leidt tot een gedwongen verkoop. Het is dan niet altijd mogelijk om een restschuld te voorkomen, waardoor de geldverstrekker met een gat overblijft. Dankzij de NHG vindt er dan toch een volledige aflossing van de hypotheek plaats. Dankzij de NHG hypotheek loopt Munt Hypotheken als het ware minder risico. Hier staat een relatief lage hypotheekrente tegenover die direct voordeel oplevert voor de consument.

Lage loan-to-value ratio bij Munt Hypotheken

Daarnaast is Munt gevoelig voor de relatief hoge waarde van een woning ten opzichte van de hypotheek. Stel dat u bijvoorbeeld een woning van €200.000 wilt financieren en u daar €150.000 voor nodig heeft. Er is dan sprake van een loan-to-value ratio van 75%. Indien u maar €120.000 nodig heeft is dat slechts 60%. Des te lager dat percentage, des te minder risico de geldverstrekker loopt. U kunt bij Munt Hypotheken een goedkope hypotheek afsluiten op het moment dat u slechts een deel van de waarde van de woning wenst te financieren.

Geld van pensioenfondsen

Benieuwd waar Munt Hypotheken ineens vandaan komt? De hypotheekverstrekker maakt vooral gebruik van het geld dat de pensioenfondsen tot hun beschikking hebben. Zij zoeken naar veilige beleggingen voor op de lange termijn en kwamen uit bij de woningmarkt. Het betekent dat u er aan de andere kant een hypotheekverstrekker bij heeft waar u een keuze uit kunt maken. Het zal in de praktijk betekenen dat u de mogelijkheid heeft om geld te lenen bij een extra verstrekker die helpt de tarieven scherp te houden. Op die manier heeft iedereen profijt van Munt Hypotheken en de andere geldverstrekkers die erbij zijn gekomen.

Munt hypotheek berekenen

Voordelen van de Munt Hypotheken

  • Automatisch minder rente betalen na het aflossen
  • Met eigen geld aflossen zonder kosten
  • Geen opslag betalen bij een aflossingsvrije lening
  • Totdat u passeert profiteert u van dalende rente

Producten van Munt Hypotheken

Munt Hypotheken heeft verschillende producten die u kunt afsluiten. Onder deze hypotheken kunt u een hypotheek oversluiten van een lopende hypotheek of u kunt een hypotheek afsluiten voor de aankoop van uw nieuwe huis. Op de hypotheken die Munt Hypotheken afsluit hebben zij altijd scherpe rentes, wat in het grote voordeel is van de klant.

Om de producten aan te vragen hebben zij een duidelijk, snel en zorgeloos aanmeldproces. Het afsluiten verloopt soepel en hierdoor behoren zij nu tot één van de tien grootste hypotheekverstrekkers in Nederland. Dit komt mede doordat Munt Hypotheken, hypotheken verstrekt voor een aantal grote Nederlandse pensioenfondsen.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?